Zoek nieuwsitem:

Koningspaar in Heerlen op 12 juni

Programma bezoek Koning en Koningin aan Heerlen

Voor het bezoek van het Koningspaar op 12 juni  is in Heerlen gekozen voor het thema cultuur. Op het Pancratiusplein, het hart van het stadscentrum, vindt tussen 9.00 uur en 11.00 uur een cultureel evenement plaats met jonge kunstenaars, dansers en muzikanten in combinatie met een Cultura Nova optreden.
Deze optredens onderstrepen de impact van de Culturele Lente in Heerlen en de regio Parkstad. Cultuur biedt ruimte voor creativiteit en vernieuwing : twee kenmerken voor Heerlen en de regio. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima arriveren omstreeks 9.45 uur in Heerlen en komen dan middenin een feestelijk evenement op een vol Pancratiusplein terecht. Na een korte ontmoeting met het publiek en een verrassingsoptreden vervolgt het Koningspaar hun Limburgse stedenreis.

Het culturele programma bestaat uit diverse onderdelen. Een overzicht:

Fons en Ties van de Ven, accordeon en cello.
Scholieren van middelbaar onderwijs en leerlingen van Schunck* spelen hun eigen compositie.

Breakdance & Hiphop door wedstrijddansers van Dance Centre Benito Deane uit Brunssum.
No Escape XXL Mega crew danst hiphop waarmee Nederland vertegenwoordigd wordt in Las Vegas (USA) bij het Hiphop International, de grootste hiphop wedstrijd wereldwijd.
 http://www.benito-deane.com/index.php

Koningsgroet door educatieve muziekgroep Muzikalo. Met aanstekelijke energie gaat het jonge gezelschap afgestudeerde conservatoriumstudenten Muzikalo, met de basisschoolleerlingen en de rest van het publiek op het Pancratiusplein, een sierlijke koningsgroet instuderen.
http://muzikalo.nl/muzikalo/doelstelling.html

DJ Småland (Daniël Dols) uit Kerkrade is Kunstbende winnaar 2012 regio Limburg
Poppodium Nieuwe Nor, Popsport en de Kunstbende organiseren dit optreden.
Met energieke performances en gebruik van draadloze touchscreencontrollers met zelf ontworpen interfaces valt Småland eigenlijk niet meer onder de noemer ‘DJ’.
http://www.kunstbende.nl/nieuws/954/we_have_a_winner__dj_smaland
http://www.nieuwenor.nl/

Hiphop & Streetdance door jonge dansers van Danscentrum Swing-Inn uit Heerlen.
Een performance van jonge dansers van Danscentrum Swing-Inn waarin ze laten zien waar hiphop en Streetdance voor staan.
http://www.swing-inn.nl/

Een kleine groep basisschoolleerlingen van de Tarcisiusschool uit Heerlen beschildert een grote graffitiwand op het terras van Schunck*. De leerlingen worden daarin begeleidt door kunstenaars van Cuttin’ Class, een educatieve Hiphop & Urban Art organisatie.
http://cuttinclass.nl/

Zomerfestival Cultura Nova presenteert tijdens het bezoek van het Koningspaar een kort maar spectaculair beeldend theaterspektakel, dat zich tussen het publiek zal afspelen. De precieze invulling blijft geheim en zal een verrassing zijn voor het Koningspaar en het aanwezige publiek.
www.cultura-nova.nl/

Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen gemeente Heerlen, Parkstad Limburg en alle Parkstadgemeenten, Festival Cultura Nova, Schunck*, Poppodium De Nieuwe Nor, Popsport, De Kunstbende, Cuttin’ Class,  Danscentrum Swing-Inn, Dance Centre Benito Deane, Muzikalo, PEC en basisscholen uit heel Parkstad.

Publicatiedatum: donderdag 6 juni 2013

ga naar het nieuwsarchief
Nieuws uit Heerlen

Print | PDF