Burgemeester Paul Depla

Sinds april 2010 is hij burgemeester in Heerlen. Geboren en getogen in Eindhoven. Daarna woonde en werkte hij als wethouder in Nijmegen. “Nu woon ik al weer een aantal jaar met veel plezier in Heerlen. Ik geniet van de vele verrassende plekken in de stad en haar omgeving. Bijvoorbeeld al het groen in en rond Heerlen.”

Ambitie voor de stad

“Als burgemeester werk ik, samen met de wethouders, aan een beter Heerlen. Naast een economisch sterke stad en een levendig centrum is het ook belangrijk dat mensen zich veilig voelen in hun woning, buurt en stad. Het is een belangrijke basisvoorwaarden voor een goed leven. 

Daarom zetten we naast andere veiligheidszaken ook in 2015 in op een integrale benadering van de problematiek rond cannabis, met als doel terugdringing van de georganiseerde criminaliteit, verhoging van veiligheid in de wijken en een positief effect op de volksgezondheid. Dat doen we door repressie, preventie en nazorg. En dat doen we ook door te zoeken naar een structurele en duurzame oplossing voor de problematiek rondom de achterdeur van de coffeeshop, zoals die verwoord is in het manifest Joint Regulation.

Daarnaast werken we ook actief aan verbetering van onze stad in nadrukkelijke samenwerking met de regio en Zuid Limburg, waaronder de samenwerking met Maastricht en Sittard-Geleen. Inspirerende voorbeelden voor 2015 van zaken die we samen oppakken is de viering van het Jaar van de Mijnen, de IBA. Voorbeelden waarbij we samen met vele mensen in de regio stilstaan bij het verleden van onze regio en vooruit kijken naar een sterke toekomst. Of denk bijvoorbeeld aan Limburg Economic Development (LED); een netwerkorganisatie waarin we verbinden, aanjagen en innovaties stimuleren.”

       

Bekijk ook mijn:

Of volg mij op twitter

 Mijn tweets:

 Meer tweets van Paul Depla

 

Contact met Paul Depla:

Adres Raadhuisplein 1
Telefoonnummer +31 45 5604002 (secretariaat)
Postbus Postbus 1, 6400 AA Heerlen
Emailadres p.depla@heerlen.nl

 Paul Depla

Heerlen deelt

Share box

| Meer

Heerlen

Print | PDF

beoordeel deze pagina