Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Vragen en antwoorden over toekomst zwembad Otterveurdt

19 februari 2021 - Team Otterveurdt heeft een brief verspreid die veel vragen oproept over de toekomst van het zwembad in Hoensbroek. Hierbij een lijst met vragen en antwoorden naar aanleiding van deze brief.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Verbod manifestatie Forum voor Democratie in Heerlen

  3 maart 2021 - Om de volksgezondheid te beschermen en wanordelijkheden te voorkomen heeft locoburgemeester Peter van Zutphen van de gemeente Heerlen vanmiddag een manifestatie van Forum voor Democratie (FvD) op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen verboden.

  Lees meer

 • Boekje Stadslab laat zien dat Heerlen de moeite waard is

  3 maart 2021 - Met 43 creatieve, sociale en maatschappelijk initiatieven, 26 extra initiatieven, die in de Covid-tijd zijn ontstaan, meer dan 400 koppen koffie, contact met de ‘unusual suspects’ (in dit geval: jongeren die niet direct zichtbaar zijn) durven we inmiddels te beweren: er zit veel potentie bij de jongeren in Heerlen Centrum.

  Lees meer

 • Animatie Meldpunt Eenzaamheid Heerlen

  3 maart 2021 - Om alle Heerlenaren te laten weten wat het Meldpunt Eenzaamheid voor hun kan betekenen, is er vanaf vandaag een video-animatie beschikbaar. Hierin wordt met beelden, gesproken tekst en ondertiteling in begrijpelijke taal, verteld over het Meldpunt Eenzaamheid.

  Lees meer

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  2 maart 2021 - Vanaf 2 maart kan de ‘tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’, de TONK aangevraagd worden. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 en loopt t/m uiterlijk 30 juni 2021. Deze regeling is bedoeld voor mensen die ondanks alle steunpakketten door de mazen van de diverse regelingen vallen; zowel ondernemers als inwoners.

  Lees meer

 • Heerlen wil overlast van duiven beperken

  2 maart 2021 - Voor de een zijn de duiven in het centrum gewoon leuke dieren. Voor anderen is de grote groep duiven vooral een bron van overlast en schade. Gemeente Heerlen heeft onderzocht hoe we de schade en overlast kunnen bestrijden en verminderen. Het welzijn van de dieren is daarbij een harde voorwaarde.

  Lees meer

 • Voormalige Rabobank Promenade aangewezen als gemeentelijk monument

  2 maart 2021 - Het voormalige Rabobankgebouw op de hoek van de Promenade en de Honigmannstraat is aangewezen als gemeentelijk monument. Het pand is ontworpen door het eigenzinnige bureau Postma architecten uit Rotterdam, dat bekend stond om innovatie in haar bouwwerken. In dit gebouw is dat te zien aan de betonnen draagconstructie aan de buitenkant van het gebouw.

  Lees meer

 • Tweede pilot met speciaal lesprogramma voor inburgeraars

  2 maart 2021 - Gemeente Heerlen gaat een tweede pilot doen om statushouders in de laatste fase van hun inburgering aan extra taal en werknemersvaardigheden te helpen. Dit doen ze samen met Werk voor Heerlen, VISTA College en Citaverde College. De tweede pilot loopt van mei 2021 tot februari 2022. Daarna wordt bekeken of het programma structureel wordt ingezet.

  Lees meer

 • Steun voor cultuursector

  2 maart 2021 - Heerlen wil niet alleen de cultuursector door de crisis helpen, maar ook vooruit helpen. Want net nu de risico’s om nieuwe initiatieven te ontwikkelen groter dan ooit zijn, verlangen we er met zijn allen naar om er weer op uit te trekken.

  Lees meer

 • De vervuiler betaalt: afval naast afvalcontainers kost 131 of 226 euro

  2 maart 2021 - Gemeente Heerlen gaat nog strenger handhaven op afval dat naast de containers wordt gezet. Te vaak is het een rommeltje bij de ondergrondse afvalcontainers. Vuilniszakken of losse rommel wordt er naast gezet. Het is smerig, het ziet niet uit en veel mensen storen zich er aan. Daarom is het zetten van afval naast de afvalcontainers verboden.

  Lees meer

 • Start van campagne: 'Heerlen in beweging'

  2 maart 2021 - Gemeente Heerlen start een campagne om samen met inwoners, bezoekers, maatschappelijke organisaties en ondernemers te werken aan 'duurzame mobiliteit'.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.