Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

LET OP: Valse aanslagbiljetten van BsGW in omloop

23 december 2020 - Er zijn valse aanslagbiljetten van BsGW in omloop. Deze zijn niet afkomstig van BsGW. Dit aanslagbiljet is geadresseerd aan ‘De bewoners’ en heeft midden boven als kop: ‘Alleen samen krijgen wij corona onder controle’. In het aanslagbiljet staat een bankrekeningnummer dat niet van BsGW is.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Nieuwjaarsboodschap burgemeester Roel Wever

  4 januari 2021 - Op de drempel van 2021 omarm ik u met woorden. Wil ik u de warmte laten voelen, die ik zelf afgelopen jaar heb ervaren. In mijn persoonlijke situatie en ook in onze stad. Het was een bizar jaar. Het coronavirus gooide onze levens overhoop. Het bracht onrust, verlies en verdriet. Maar het was ook een jaar waarin duidelijk werd dat we elkaar nodig hebben. Waarin we zagen wat écht belangrijk is in ons leven. Onze gezondheid en onze dierbaren. Maar ook onze vrijheid, een schouderklop of omhelzing. Je weet pas van hoeveel waarde het is, als het even niet meer kan.

  Lees meer

 • Afwijkende openingstijden rond feestdagen 2021

  2 januari 2021 - De gemeente Heerlen is gesloten met Carnaval, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren en tussen kerst en nieuwjaar. Uitzonderingen zijn de afdeling Burgerzaken in het Parkstad Limburg Theater en de locatie Maanplein. Die zijn op sommige dagen rond de feestdagen uitzonderlijk geopend. Een overzicht van sluitingsdagen en uitzonderlijke openingstijden voor 2021.

  Lees meer

 • Verlenging project Iedereen kan Sporten

  23 december 2020 - Het in 2018 gestarte project ‘Iedereen kan Sporten’ (IKS) laat positieve resultaten zien. Het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking sluit beter aan op de behoefte van de doelgroep. Ook is het aanbod beter bekend bij de doelgroep door de website Iedereen Kan Sporten Parkstad en de app Uniek Sporten.

  Lees meer

 • 90 euro korting voor energiebesparende middelen

  23 december 2020 - Voor woningeigenaren in Heerlen is er een tijdelijke korting bij de Woonwijzerwinkel. Gemeente Heerlen is een van de partners van deze non-profit organisatie voor de verduurzaming van de woning. U krijgt direct €90 korting bij een minimale besteding van €100 aan energiebesparende middelen naar eigen keuze.

  Lees meer

 • Ontwerpwedstrijd voor Slakhorst

  22 december 2020 - Om recht te doen aan de historische waarde van de mijnwerkerskolonie Slakhorst, vragen Woonpunt en Gemeente Heerlen aan twee architecten om hun visie voor de wijk uit te werken. Begin maart wordt een keuze gemaakt tussen de twee bureaus.

  Lees meer

 • Statement burgemeester over geëscaleerde burenruzie in buurt Rennemig

  17 december 2020 - De afgelopen dagen is een slepende burenruzie in de buurt Rennemig verder geëscaleerd. Gisteravond en vannacht hebben daardoor incidenten plaatsgevonden in onze gemeente. Inmiddels heeft dit ertoe geleid dat de gezinnen waartussen de ruzie bestaat, niet langer in hun eigen woonruimte kunnen blijven. De situatie roept als vanzelfsprekend veel emoties op. Bovendien hebben inwoners veel vragen over de situatie en de acties van de gemeente en politie. Burgemeester Roel Wever gaf daarom vanmiddag, samen met politie en de officier van justitie, een statement af.

  Lees meer

 • Gezamenlijk bericht gemeente Heerlen en Politie

  17 december 2020 - In samenwerking met diverse professionals doet de gemeente Heerlen op dit moment alles wat in hun macht ligt om de Syrische familie én andere betrokkenen te ondersteunen en helpen. Dit met als doel zo snel als mogelijk de rust en het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen het gezin en in de buurt.

  Lees meer

 • TVL Q4 2020 aanvragen? Doe het nu!

  16 december 2020 - Op 29 januari om 17:00 uur sluit TVL Q4 2020. Als u hierna een aanvraag doet, bent u te laat en ontvangt u een afwijzing.

  Lees meer

 • Stembureauleden gezocht!

  15 december 2020 - Op 17 maart 2021 gaan we in Heerlen coronaproof stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden om mee te werken op een stembureau. Hiervoor ontvangt u een vergoeding van de gemeente. Heeft u altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen? Dan is dit uw kans!

  Lees meer

 • Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 vervangt noodverordeningen

  11 december 2020 - Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. In deze nieuwe wet staat welke maatregelen de overheid neemt om de coronacrisis te bestrijden. De wet blijft sowieso tot 1 maart 2021 van kracht en kan telkens met drie maanden verlengd worden. Door de nieuwe wet komt er een eind aan de noodverordeningen die vanaf maart werden vastgesteld door Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De rol van de veiligheidsregio verandert en als gemeente krijgen we meer bevoegdheden.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.