Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

LET OP: Valse aanslagbiljetten van BsGW in omloop

23 december 2020 - Er zijn valse aanslagbiljetten van BsGW in omloop. Deze zijn niet afkomstig van BsGW. Dit aanslagbiljet is geadresseerd aan ‘De bewoners’ en heeft midden boven als kop: ‘Alleen samen krijgen wij corona onder controle’. In het aanslagbiljet staat een bankrekeningnummer dat niet van BsGW is.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Verlengde maatregelen zelfstandige ondernemers

  10 december 2020 - De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt verlengd tot en met 30 juni 2021. De verlengde regeling (Tozo 3 en 4) loopt van 1 oktober tot en met 30 juni 2021.

  Lees meer

 • Verlengde Wilhelminastraat Hoensbroek

  9 december 2020 - Vanaf 9 december is het gedeelte tussen de Koestraat en de St. Josephstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren tot en met 15 december. Op dit stuk komen snelheidsremmende maatregelen.

  Lees meer

 • 1,9 miljoen extra voor cultuursector Heerlen

  8 december 2020 - Deze extra middelen worden ingezet om de culturele infrastructuur in stand te houden. Makers en culturele instellingen worden ook in 2021 gesteund. Door vernieuwende initiatieven te stimuleren. Om culturele organisaties of initiatieven beter zichtbaar of toekomstbestendiger te maken. En om vooruitstrevende samenwerkingen tussen culturele instellingen en/of verenigingen mogelijk te maken. Ook worden amateurkunstenverenigingen en culturele instellingen worden gecompenseerd voor in 2020 geleden schade.

  Lees meer

 • Winkelcentrum Heerlerheide ook komende vijf jaar bedrijfsinvesteringszone

  8 december 2020 - Het winkelcentrum van Heerlerheide wordt met ingang van 1 januari 2021 opnieuw een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) voor vijf jaar. Een BIZ is een vereniging van ondernemers. BIZ Heerlerheide wil onder andere werken aan de uitstraling en duurzaamheid van het openbaar gebied, de promotie en marketing en de veiligheid. Ook de afgelopen vijf jaar werkten de ondernemers in Heerlerheide samen in een BIZ.

  Lees meer

 • Aanpak laaggeletterdheid in Parkstad met Letterliefde 2.0

  8 december 2020 - Het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad (BGP) gaat onder de noemer Letterliefde 2.0 cursussen inzetten om laaggeletterdheid op te sporen. De workshops worden gegeven in 8 wijken in Parkstad en gaan over onderwerpen die de inwoners zelf aandragen.

  Lees meer

 • Ontwikkeling Romeins Museum de Thermen

  8 december 2020 - Met het Romeins badhuis heeft Heerlen een verborgen schat, een archeologisch rijksmonument van (inter)nationale allure in huis. Het is een sleutelobject binnen Romeins Heerlen en Romeins Zuid-Limburg. Recent wetenschappelijk onderzoek wees uit dat dit het oudste stenen gebouw van Nederland is.

  Lees meer

 • Herinrichting Dr. M.L. Kinglaan

  4 december 2020 - Begin december 2020 is de tweede bewonersbrief verspreid. De digitale versie van de bewonersbrief en het schetsontwerp staan op deze pagina.

  Lees meer

 • Smart City: Een slimme stad zo doe je dat

  3 december 2020 - Vandaag tekent Gemeente Heerlen samen met 50 partijen City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Digitalisering en technologisering veranderen de komende jaren regio’s, steden en dorpen in de hele wereld en dus ook in Nederland.

  Lees meer

 • Verlenging versnelde uitbetaling subsidie nieuwe ondernemingen

  1 december 2020 - Om ondernemers te steunen wordt de versnelde uitbetaling van de subsidie Ruimte voor Ondernemerschap verlengd tot 1 april 2021. Ondernemers die zich nieuw vestigen of een nieuwe vestiging openen in één van de kernwinkelgebieden kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling van € 6.000,-.  Deze subsidie wordt normaal gesproken in twee termijnen betaald. Vanwege de coronamaatregelen heeft het college besloten tot verlenging van de versnelde uitbetaling tot 1 april 2021.  Hierdoor krijgen de ondernemers direct de beschikking over de € 6.000,- subsidie.

  Lees meer

 • Haalbaarheidsonderzoek naar zwemmen in Sibelcogroeve

  1 december 2020 - De gemeente Heerlen gaat een haalbaarheidsonderzoek doen om zwemmen en recreatie in de Sibelcogroeve op een verantwoorde manier mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat het onderzoek alle betrokkenen elkaar brengt en voortgang in het dossier realiseert. Door alle partijen te voorzien van dezelfde feitelijke informatie kunnen goed onderbouwde keuzes worden gemaakt.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.