Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Vragen en antwoorden over toekomst zwembad Otterveurdt

19 februari 2021 - Team Otterveurdt heeft een brief verspreid die veel vragen oproept over de toekomst van het zwembad in Hoensbroek. Hierbij een lijst met vragen en antwoorden naar aanleiding van deze brief.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Valse nieuwsbrief bezorgd over opvang dak- en thuislozen

  22 januari 2021 - In de wijk Parkheuvel is gisteravond een valse nieuwsbrief van de gemeente Heerlen bezorgd over de vestiging van een nieuwe opvangvoorziening voor dak- en thuislozen in het Vistacollege. Deze informatie is onjuist.

  Lees meer

 • Aankondiging tijdelijke afwezigheid burgemeester Roel Wever

  20 januari 2021 - Burgemeester Wever gaf onlangs al aan vanaf eind januari een tijdje afwezig te zullen zijn. Vanaf vandaag draagt hij zijn taken als burgervader tijdelijk over. Hij vertelt in deze video zelf waarom.

  Lees meer

 • Avondklok en aanscherping coronamaatregelen

  20 januari 2021 - Er geldt een avondklok van 20.30 uur tot 4.30 uur vanaf 23 januari. Daarnaast zijn er nieuwe regels voor bezoek: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd voor internationale reizen vanaf zaterdag 23 januari 2021.

  Lees meer

 • Terhoevenderweg krijgt nieuwe bomen

  19 januari 2021 - Op de Terhoevenderweg, tussen de Demstraat en de rotonde Willem Barentszweg, vervangen wij 58 bomen door nieuwe inheemse populieren. Dat is nodig omdat de oude bomen onveilig zijn.

  Lees meer

 • Honderden nieuwe banen in Heerlen: groot logistiek distributiecentrum naar Heerlen

  19 januari 2021 - Panattoni Nederland, ontwikkelaar van distributiecentra, opent medio 2022 een ultra modern distributiecentrum van ca. 69.000 m2 op bedrijventerrein De Beitel in Heerlen. Het betreft een miljoeneninvestering die enkele honderden nieuwe banen oplevert.

  Lees meer

 • Coronacrisis en noodopvang voor kinderen

  14 januari 2021 - Vanwege het coronavirus is de kinderopvang in Nederland vanaf 16 december 2020 gesloten. Die sluiting is voorlopig tot 9 februari 2021. Ongeveer twee weken voor die datum wordt door de regering bekend gemaakt hoe het daarna verder gaat.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Raadhuisstraat

  13 januari 2021 - Update: De werkzaamheden lopen uit tot uiterlijk 5 maart, zolang blijft ook de omleiding van de Geleenstraat en de Dr. Poelsstraat van kracht. De Raadhuisstraat en Raadhuisplein zijn wel weer toegankelijk zoals gebruikelijk. Vanaf woensdag 20 januari wordt de Raadhuisstraat afgesloten voor werkzaamheden door Enexis aan de gasleiding en het verplaatsen van een gasstation.

  Lees meer

 • Wegwerkzaamheden Terschurenweg

  13 januari 2021 - Vanaf 18 januari wordt er gewerkt op de Terschurenweg. Deze wordt gereconstrueerd tussen de huisnummers 43 en 69.

  Lees meer

 • Nederland blijft in lockdown

  13 januari 2021 - Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Gasthuisstraat en Hertzdahlstraat

  8 januari 2021 - In de Gasthuisstraat vanaf de Groene Boord tot en met de Hertzdahlstraat worden twee leidingen in de weg aangebracht. Dit gebeurt door de uitbreiding van het leidingennetwerk van Mijnwater BV. De gemeente Heerlen wil naast het bestaande riool een nieuw riool aanleggen, speciaal om regenwater mee op te vangen. Dit riool loopt door tot aan het Savelbergklooster en wordt direct nadat Mijnwater klaar is, aangelegd.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.