Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wegwerkzaamheden in de Gasthuistraat

Er wordt gewerkt in de Gasthuisstraat aan leidingen voor energieleverancier Mijnwater B.V. en een duurzamer riool voor de gemeente Heerlen.

Mijnwaterleiding

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden aan de mijnwaterleiding in de Gasthuisstraat uitgevoerd. Dinsdag 17 november wordt de Gasthuisstraat vanaf de Hertzdahlstraat tot de Gasthuisstraat 23 geasfalteerd. De uitrit voor de woningen aan de Deken Bemelmansstraat is dan afgesloten. Er is nog één weghelft beschikbaar. Omwonenden moeten rekening houden met oponthoud tussen 7.00 en 17:00 uur. Het verkeer kan de Gasthuisstraat via twee kanten in en uit; via het Wilhelminaplein en via de Groene Boord.


Rioolwerkzaamheden

Op 27 november 2020 laten wij starten met rioolwerkzaamheden in de Gasthuisstraat. Deze werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een regenwaterriool dat wordt aangesloten op de Geleenbeek, onder de kruising met de Groene Boord. Aansluitingen van regenpijpen worden overgezet naar dit nieuwe riool. Nadat het riool is aangelegd wordt de Gasthuisstraat opnieuw ingericht.

De straat krijgt een gootje in het midden van de weg zit waardoor regen bij hevige buien  beter kan wegstromen. Het grootste deel van de Gasthuisstraat wordt afgewerkt met betonklinkers. Om de verkeerssnelheid te verminderen worden de twee huidige drempels verplaatst en aangepast en komt er ter plaatse van de huisnummers 07-11 een wegversmalling. Het werk wordt in fases uitgevoerd om de bereikbaarheid van de woningen/gebouwen zoveel mogelijk te waarborgen.

Afsluiting kruispunt Groene Boord

Vanwege de aansluiting van dit nieuwe riool moeten wij het kruispunt Groene Boord/Gasthuisstraat in twee weekends laten afsluiten voor verkeer. De afsluiting is vrijdag 27 november 18.00 uur t/m maandag 30 november 6.00 uur, en vrijdag 11 december 18.00 uur t/m maandag 14 december 6.00 uur. Er wordt ook 's nachts gewerkt.

Voor bezoekers/doorgaand verkeer: de afslag Groene Boord richting Landgraaf blijft open. Bewoners van de Gasthuisstraat kunnen via het Wilhelminaplein hun woning bereiken.

Rioolwerkzaamheden nabij Gasthuisstraat 23

De eerste 50 meter riool (ongeveer ter hoogte van de inrit naar het Grand Student Hotel) wordt van 27 november tot en met 14 december aangelegd. In de weekendafsluiting van 11 december wordt dit gedeelte ook opnieuw geasfalteerd. De Gasthuisstraat is dan alleen bereikbaar via het Wilhelminaplein.

Verdere werkzaamheden riool

Na een stop begint het werk weer op 11 januari 2021. Naar verwachting duurt het dan nog 12 weken voordat het riool en de bestrating van de Gasthuisstraat klaar zijn. Als alles meezit is de straat eind maart 2021 weer normaal toegankelijk.

Vragen?

Stuur een mail naar mijnwatercentrumleiding@vshanab.nl als u vragen aan Mijnwater B.V. heeft. Heeft u een vraag over de rioolwerkzaamheden? Neem contact op met aannemer KWS via de email jlutkeschipholt@kws.nl. U kunt ook bellen met 06 22 85 58 95.

De Gasthuisstraat krijgt een duurzaam riool voor regenwater

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.