Koninklijke onderscheidingen voor Annie Stanneveld - Diesveld en Paul Haenen

2 november 2020 In de afgelopen dagen hebben twee Heerlenaren een koninklijke onderscheiding gekregen: Annie Stanneveld-Diesveld en Paul Haenen. Beide zijn benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Bekijk de video voor een korte impressie hoe zij het lintje mochten ontvangen en hun reacties. Wij zijn trots op deze Heerlenaren!

Annie Stanneveld – Diesveld 

Heerlenaar Annie (AJM) Stanneveld - Diesveld kreeg haar Koninklijke Onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Peter van Zutphen. Dit gebeurde woensdag 28 oktober in Hoensbroek bij haar thuis. Daar het 50-jarig bestaansfeest en het Jubileumkienen feest van de supportersclub 'De Blauw-Witten' vanwege corona geannuleerd is. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Annie (AJM) Stanneveld - Diesveld, woonachtig in Hoensbroek, is sinds 2001 vrijwilliger bij en bestuurslid van Supportersclub De Blauw-Witten. Deze supportersclub organiseert wekelijks een kienavond, waarbij de inkomsten geheel ten goede komen aan voetbalvereniging FC Hoensbroek die daarmee kan rekenen op enkele financiële bijdragen voor de activiteiten voor haar (jeugd)leden zoals de sinterklaasviering, het paaseieren zoeken, het zomerkamp en de voetbaltoernooien.

Annie Stanneveld organiseert de kienavonden en is hét gezicht van de kienzaal. Zij heeft oog voor het wel en wee van de vaak bejaarde kieners die tijdens het voor hun wekelijkse uitje verlegen zitten om een gesprek of een luisterend oor. Ter voorbereiding
maakt zij de zaal gereed, neemt zij het prijzengeld op, controleert zij de kienkaarten, werft sponsoren en zij onderhoudt de contacten met andere kiengemeenschappen. Daarnaast collecteerde zij van 1995 tot 2019 voor Stichting KWF. Verder heeft zij om de binding in de buurt te versterken het initiatief genomen voor de jaarlijkse buurtbarbecue, iets wat inmiddels tot een traditie is uitgegroeid. Ook was zij in het verleden vrijwilliger bij de basisschool van haar kinderen.

Paul Haenen

Ook Heerlenaar Paul Haenen heeft een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen uit handen van loco-burgemeester Peter van Zutphen. Dit gebeurde zaterdag 31 oktober in Heerlen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1965 tot heden is Paul Haenen vrijwilliger bij de Harmonie Sint Gerardus te Heksenberg gelegen in Heerlen. Al vanaf 13-jarige leeftijd zet hij zich in voor de vereniging door het klaarzetten en opruimen van de materialen voor de wekelijkse repetitie en de concerten. Daarnaast haalde hij enige tijd het oud papier op en fungeert hij sinds 2015 als oud papier coördinator. In 2000 is Paul Haenen de klusjesman van de harmonie geworden. Hij beheert het materiaalhok verricht reparaties en houdt zich bezig met alle voorhanden klusjes. Hij was al eerder als klusjesman voor de vereniging aan de bak gegaan tijdens de tentfeesten in de jaren 1973, 1976, 1978, 1982, 1988 en 1998.

Vanaf 2012 is Paul Haenen ook vrijwilliger bij de voetbalvereniging Sporting Heerlen. Minimaal twee ochtenden in de week is hij met enkele andere oudgedienden een paar uur in de weer op de accommodatie. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van kleedlokalen, het uitvoeren van kleine reparaties, het schoonhouden van materiaal en het oppompen van ballen. Daarnaast werkt hij ook regelmatig de belijning bij.