Medische technologie

Heerlen is een ideale vestigingsplaats voor medisch technologische bedrijven vanwege de centrale ligging in Europa, de beschikbaarheid van hoogwaardig personeel, de meertaligheid in de regio en de aanwezigheid van gerenommeerde kennisinstituten. We maken deel uit van een Euregionale (Eindhoven-Leuven-Aken) waardeketen van bedrijvigheid in de medtech en aanverwante sectoren (als life sciences, biomaterials en (innovations for) healthcare).

Heerlen, een bewezen vestigingsplaats voor Medtech

In en rond Heerlen zijn een groot aantal bedrijven gevestigd in de sectoren Medtech en Lifesciences. Het hoofdkantoor van DSM is in Heerlen gevestigd. Andere toonaangevende multinationals zoals Medtronic, Abbott Vascular, Acist Medical Systems, Boston Scientific, Medivators, Doc Morris, TNT Healthcare HUB hebben eveneens vestigingen in Heerlen. Arion Group is een voorbeeld van een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve hulpmiddelen voor de zorg.

Topkennis binnen handbereik

In Heerlen en omgeving zijn diverse gerenommeerde kennisinstituten aanwezig zoals de Hogeschool Zuyd met een afdeling Life Sciences, het iRV, de universiteiten van Aken (RWTH) en Maastricht (UM), instituten als het Forschungszentrum Jülich. Met name op het gebied van cardio-vasculaire -diagnostische apparatuur is er in en rond Heerlen veel specifieke kennis aanwezig.

Locatiemogelijkheden in Heerlen

Business park Trilandis is uitermate geschikt voor logistieke activiteiten (op het gebied van medische technologie). Nabij Businesspark Trilandis ligt het grensoverschrijdende bedrijvenpark Avantis. Dit is een hoogwaardige locatie óp de grens van Nederland en Duitsland. Daarnaast heeft Heerlen de beschikking over diverse andere hoogwaardige locaties.
Bekijk ook de pagina over Business park Trilandis.

Netwerken

De regio kent verschillende netwerken op het gebied van Medtech en Lifesciences. Deze netwerken bieden de ondernemer toegaan tot kennis, kapitaal en business development. Hierbij wordt steeds meer over de grens gewerkt.

Wij kunnen u in contact brengen met de volgende netwerken via de websites:

Of zoekt u? Gerelateerde links: