Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verlenging versnelde uitbetaling subsidie nieuwe ondernemingen

Om ondernemers te steunen wordt de versnelde uitbetaling van de subsidie Ruimte voor Ondernemerschap verlengd tot 1 april 2021. Ondernemers die zich nieuw vestigen of een nieuwe vestiging openen in één van de kernwinkelgebieden kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling van € 6.000,-.  Deze subsidie wordt normaal gesproken in twee termijnen betaald. Vanwege de coronamaatregelen heeft het college besloten tot verlenging van de versnelde uitbetaling tot 1 april 2021.  Hierdoor krijgen de ondernemers direct de beschikking over de € 6.000,- subsidie.

In 2020 zijn op dit moment 19 ondernemers in aanmerking gekomen voor de regeling Ruimte voor Ondernemerschap. "Dit toont aan dat het een belangrijke regeling is. Zelfs in deze moeilijke tijden zijn er nog steeds ondernemers die op een nieuwe plek durven te starten", aldus Martin de Beer, wethouder economie.

Subsidieregeling Ruimte voor Ondernemerschap

Ondernemers die een winkel, horecabedrijf of dienstverlenend bedrijf in de centrumgebieden van Heerlen-centrum, Hoensbroek-centrum, Heerlerheide-centrum of Heerlerbaan-De Bautsch willen vestigen, komen mogelijk in aanmerking voor een subsidie. De regeling geldt alleen als een leegstand pand in een van die gebieden wordt betrokken en het bedrijf op de begane grond gevestigd wordt. Ook moet er een bedrijfsplan worden ingediend.

Meer informatie is te vinden op deze pagina heerlen.nl/subsidie-voor-nieuw-ondernemerschap. 

 Of neem contact op met het Ondernemershuis van de gemeente Heerlen. 

Datum nieuwsbericht

1 december 2020

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.