Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voorbereid op winterse gladheid!

De eerste sneeuwpret is in het land. Wat het weer ons de komende periode verder gaat brengen, is nog onbekend. Wij zijn in ieder geval voorbereid op winters weer.

Bij winters weer rijden de strooiwagens op alle hoofdwegen, belangrijke wegen in de wijken (wijkontsluitingswegen) en op plekken die goed bereikbaar moeten blijven. De gemeente strooit op rijbanen en fietspaden. We strooien niet op binnenwegen, zoals zijwegen, woonerven of wegen waar voornamelijk bestemmingsverkeer rijdt. Strooien heeft alleen nut als er vaak over het zout heengereden wordt. We strooien ook niet op stoepen en voetpaden.
Bekijk de strooiroutes voor de wegen (download pdf) en de strooiroutes van de fietspaden (download pdf).

Deze winter weer genieten van de sneeuwpret?

Let wel op in het verkeer! Tips:

  • IJs op de autoruit? Dan is de kans op gladheid groot.
  • Houd rekening met plaatselijke gladheid op bijvoorbeeld windluwe plekken of bruggen.
  • Rijd langzaam en houd afstand op gladde wegen.
  • Haal geen strooiwagens in.
  • Denk eens na over winterbanden voor uw auto. Het is echt veiliger!
  • Hou het pad langs en naar uw woning goed begaanbaar.

De gemeente neemt alle hoofdwegen, rijbanen en fietspaden die goed bereikbaar moeten blijven voor haar rekening. Samen komen we dan een heel eind!

Preventief strooien

In het winterseizoen strooit de gemeente voordat het glad wordt. Bij (hevige) sneeuwval wordt niet alleen gestrooid, maar worden ook sneeuwschuivers ingezet. Als de wegen en straten glad blijven door bijvoorbeeld aanhoudende ijzel, dan strooit de gemeente ook tijdens de gladheid.

Op enkele locaties strooit de gemeente handmatig. Bijvoorbeeld op voetgangersbruggen, trappen, ingangen van openbare en bijzondere gebouwen. Als het extreem glad blijft, probeert de gemeente op een andere manier overlast te beperken. Meld uw klacht of overlast aan de gemeente. Bij extreem winterweer kunt u ook terecht op www.rd4.nl.

 foto van spelende kinderen in de sneeuw

Datum nieuwsbericht

8 januari 2021

Of zoekt u?

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.