Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Extra groen in Heerlen-Centrum

12 december 2023 - De grootschalige transformatie van het centrum van Heerlen krijgt een nieuwe impuls met het bouwplan 'Schinkelkwadrant-Noord'. Dit bouwplan zorgt ervoor dat de omgeving groener wordt, dat er minder lege gebouwen zijn en dat het aangenamer wordt om hier te wonen en werken. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

  • Deelauto’s in Heerlen

    27 maart 2024 - Heerlen is twee nieuwe deelauto’s rijker. De nieuwe deelauto’s van deelautobedrijf Greenwheels bevinden zich in de Weltertuijnstraat en bij de ingang van C-Mill aan de Jan Campertstraat. De deelauto’s verbeteren de bereikbaarheid van onze stad en de (duurzame) mobiliteit van onze inwoners én zorgen voor meer ruimte op straat.

    Lees meer

  • dsm-firmenich schenkt DSM kunstcollectie aan gemeente Heerlen

    27 maart 2024 - dsm-firmenich, de toonaangevende innovator op het gebied van voeding, gezondheid en beauty, schenkt de DSM bedrijfskunstcollectie aan de gemeente Heerlen. Daarmee wordt de stad een unieke collectie rijker. De schenking bestaat uit ruim 500 unieke werken van regionale, nationale en internationale kunstenaars en vertegenwoordigt een geschatte waarde van circa twee miljoen euro. dsm-firmenich neemt een aantal kunstwerken in langdurige bruikleen om onder andere het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht aan te kleden. Zo behoudt het bedrijf de band met haar historische wortels waar zij trots op is. Met de schenking zorgt dsm-firmenich ervoor dat de unieke verzameling werken voor de inwoners van de provincie Limburg behouden blijft. De historische lijn van de collectie vertelt het verhaal van het bedrijf, de bloeiperiode van de mijnstreek en de periode van transitie, tot nu. De overdracht van de collectie heeft eerder vandaag symbolisch plaatsgevonden in het Raadhuis van Heerlen.

    Lees meer

  • Controleactie bij 180 autogarages en autobedrijven in Heerlen

    26 maart 2024 - Van 18 t/m 22 maart 2024 heeft de gemeente Heerlen 180 autogarages en autohandelaren in Heerlen gecontroleerd. De controles richtten zich op ondermijning en de impact van een bedrijf op de omgeving met bijvoorbeeld geluid, geur of afval. Ook is gecontroleerd of de bedrijfsactiviteiten wel in overeenstemming zijn met de gegevens die bij de gemeente bekend zijn. Het merendeel van de ondernemingen had de zaken goed op orde.

    Lees meer

  • Opschoondag in Heerlen groot succes

    25 maart 2024 - Op 23 maart was het zover: de jaarlijkse Landelijke Opschoondag vond plaats. Heerlen deed dit jaar weer met veel enthousiasme hieraan mee. Een dag waarop inwoners samen vrijwillig de handen uit de mouwen hebben gestoken om onze straten, parken en pleinen op te ruimen en te zorgen voor een schoner en mooier Heerlen.

    Lees meer

  • Heerlen doet het licht uit tijdens Earth Hour 2024

    22 maart 2024 - Zaterdag 23 maart doen wereldwijd miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten één uur het licht uit tijdens WWF-Earth Hour. Dit is een jaarlijks initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Ook in Heerlen doen we het licht uit. Gemeente Heerlen doet dit samen met de Brightlands Smart Services Campus, SCHUNCK en de Pancratiuskerk om daarmee een krachtig signaal af te geven voor de natuur en het klimaat.

    Lees meer

  • Medewerker Marketing en Communicatie

    22 maart 2024 - Ben jij de marketing en communicatie medewerker die met passie ons meehelpt het verhaal van Heerlen te vertellen, hier “schwung aan geeft”, anderen meeneemt in zijn/haar enthousiasme en de drijvende kracht vormt achter de marketing van erfgoedprojecten voor een breed publiek. Heb jij die netwerken in de marketing wereld, de samenwerking opzoekt en als het ware de spin in het marketing web is. Dan is de functie medewerker Marketing en Communicatie bij de Heerlense Musea van de gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 10 april 2024.

    Lees meer

  • Brandbrief aan onderwijsminister en Kamer met toekomstige regeringspartijen

    22 maart 2024 - Passende regelgeving en een internationale oriëntatie zijn harde noodzaak om in Limburg kaalslag in het onderwijs te voorkomen, het onderwijs op peil te houden en om voldoende professionals op te leiden voor de krappe arbeidsmarkt in de regio en Nederland. Sinds 2022 behoort Limburg volgens de Europese Commissie tot de top 40 van Europese innovatieve topregio’s. Om in die top te blijven en nieuwe kansen te kunnen benutten, is versterking van het onderwijs in de provincie nodig. Limburg vraagt daarvoor de ruimte en de benodigde maatregelen. Daarover stuurt een brede coalitie van gemeenten, provincie, werkgevers- en werknemersorganisaties, bedrijfsleven en Maastricht UMC+ vandaag een brandbrief aan de onderwijsminister en aan de Kamerfracties, waaronder de mogelijke regeringspartijen van morgen.

    Lees meer

  • Terugblik: GMS Café woensdag 28 februari

    20 maart 2024 - Op woensdag 28 februari zijn wij in het Cultuurhuis bij elkaar gekomen voor een nieuwe GMS Café. 'Parels in GMS' was deze keer het thema.

    Lees meer

  • De aftrap van het jaar van ons Erfgoed

    19 maart 2024 - In 2025 staat Heerlen in het teken van haar rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst. In Heerlen gonst het van de boeiende verhalen, groot en klein, die gelinkt zijn aan onze geschiedenis. Die zetten we in 2025 extra in de schijnwerpers. Met een scala aan evenementen en activiteiten, gemaakt en bedacht door jong en oud, wordt het jaar van het Erfgoed gevierd.

    Lees meer

  • Strategisch projectleider Programma Preventie met Gezag

    19 maart 2024 - Ben jij een ervaren, gedreven en analytische projectleider die binnen het Programma ‘Preventie met Gezag’ op inhoud sturing gaat geven aan een brede aanpak gericht op het voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden of daar verder in afglijden? Wil jij onderdeel worden van een hecht team en een belangrijke bijdrage leveren aan een goede toekomst voor de jeugd? Dan is de functie strategisch projectleider voor het programma Preventie met Gezag bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 2 april 2024.

    Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.