Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Charles Claessens (CDA)

Sinds 2018 wethouder van de gemeente. Hij was fractievoorzitter van het CDA Heerlen van 2002 tot 2018. Is geboren in de vroedvrouwenschool en opgegroeid in Hoensbroek. Daar hadden zijn ouders een bakkerij aan de Kouvenderstraat. Hij heeft er gewerkt van 1994 tot medio 2008. De laatste jaren heeft hij gewerkt bij de Provincie Limburg. Charles is trotse vader van drie dochters.

Ambitie voor de stad

“We wonen in de spannendste regio van het land. Het klinkt misschien gek, maar de bevolkingskrimp biedt ons legio kansen. Er gebeurt al veel goeds in de regio, maar het kan beter. We moeten meer lef tonen op dit terrein en op zoek gaan naar nieuwe vormen van bestuur en samenleven. Als het ons lukt, zijn we een voorbeeld voor de rest van het land.

Een goed contact met burgers staat voor mij bovenaan het lijstje voor de komende jaren. Wat mij betreft is dat de rode draad. Net als duurzaamheid. Op dat terrein moeten we de komende vier jaar flinke stappen zetten. De stad en regio moeten beter en mooier. Alleen zo kunnen onze kinderen en kleinkinderen hier tot in lengte van jaren blijven wonen, werken en leven.”

Volg mij:

Bekijk ook:

Wethouder Charles Claessens, CDA

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.