Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wiel Peters

Medewerker Team Hennep Aanpak Parkstad: "Ik ben blij dat ik met 64 jaar de kans krijg om aan dit 3-jarige project mee te bouwen!"

Loopbaan

"Tien jaar geleden ging mijn werkgever failliet waardoor ik geen werk meer had. Toen ben ik binnengekomen bij de gemeente Heerlen. Hier ben ik gestart met een stage als centralist op de meldkamer. Dat werk vond ik steeds leuker, via 164 camera’s kon ik de stad in de gaten houden. Daarna heb ik de kans gekregen om mee te werken aan het project Leerbedrijf Heerlen. Hier hielp ik mensen op weg naar werk of een diploma. Na twee jaar stopte dat. Toen deed zich een nieuwe kans voor als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in Hoensbroek. Dat was leuk werk, ik leerde veel mensen kennen en heb met verschillende partners gewerkt. Daarna ben ik ook nog BOA geweest in Molenberg en Heerlerbaan. Per 1 juli ben ik gestart in een nieuwe functie als medewerker bij het project Hennep Aanpak Parkstad (#HAP). Met mijn 64 jaar was dat echt buiten al mijn verwachtingen om! Zo zie je maar, je bent nooit te oud om iets nieuws te gaan doen als je het maar durft te proberen."

Ik bouw aan Heerlen door…

"Ik vond het thema hennep aanpak en ondermijning altijd al interessant. Met het team pakken we ondermijning aan door langs te gaan bij grote bedrijven. We signaleren en rapporteren naar onze partners zoals politie of het flexteam. Altijd in samenwerking met partners en collega’s. Mijn steentje bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de stad, dat vind ik belangrijk."

Werken voor de gemeente Heerlen

In al mijn functies leerde ik dagelijks nieuwe mensen kennen. Nu nog kom ik mensen op straat tegen die ik heb leren kennen in mijn tijd als BOA. Maar ook mensen vanuit het Leerbedrijf die nu werkzaam zijn als winkelbeveiliger of als verkeersleider. Dat vind ik mooi om te zien. Ook het werken met collega’s vind ik gezellig. We werken in een klein team en daar is wel ruimte voor een grapje. Ik ben blij dat ik met 64 jaar de kans krijg om aan dit 3-jarige project mee te bouwen!

Foto medewerker Wiel Peters door Marco Linssen

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.