Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Sieger Terpstra

Sieger is Projectondersteuner Sociale Veiligheid en Buurtregie: “Ik ben een nuchtere Fries. Voorstander van het motto ‘niet poetsen maar aanpakken’ of zoals ze het in Heerlen zeggen: ‘niet zeveren maar leveren’. Dat motto kan ik in mijn werk volop waarmaken. Iedere dag kan ik het verschil maken in de stad. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Ik bouw aan Heerlen door…

“Ik zie mijn functie als een spilfunctie tussen de gemeente en de stad. Heerlen stimuleert haar inwoners om zelf de regie te pakken over hun woon- en leefomgeving. Ik heb het voorrecht om hen daarbij te ondersteunen. Dagelijks zit ik aan een andere tafel: bij inwoners thuis, bij een buurtorganisatie, met professionals in de stad of met collega’s binnen de gemeente. Samen werken we aan een mooie en veilige stad. De afwisseling in mijn werk is hierdoor enorm. Geen dag is hetzelfde; daar houd ik van.”

Werken voor de gemeente Heerlen

“Ik ervaar niet alleen enorm veel afwisseling maar ook veel vrijheid in mijn werk. De kaders voor het werk aan de stad zijn bekend, binnen die kaders is veel mogelijk. Hierdoor ontstaan heel mooie en soms ook vernieuwende initiatieven. Trots ben ik op de buurtkast die we in verschillende buurten hebben geplaatst, waarin mensen houdbare levensmiddelen met elkaar delen. Ook de bomenkraamkamer in Molenberg vind ik fantastisch. Samen met stadsbeheer zijn kleine scheuten uit het Aambos gegraven en op een andere plek in de wijk geplant. De kinderen van de basisschool zorgen voor de jonge bomen, totdat ze groot genoeg zijn om een eigen plek in de wijk te krijgen. Mooi toch! Daarbij maak ik deel uit van een heel fijn team en is de gemeente een fijne werkgever die haar medewerkers alle mogelijkheden geeft om je te blijven ontwikkelen. Ook hier geldt: de kansen zijn er, je moet ze wel zelf pakken.”

Mijn weg naar Heerlen

“Ruim 25 jaar heb ik als opsporingsambtenaar bij de Marechaussee gewerkt. Ik vloog de hele wereld over voor mijn werk, maar de laatste jaren nam het plezier dat ik lange tijd heb gehad in mijn werk af. Ik vind dat je het in je leven zelf moet maken. Soms moet je daarvoor beslissingen nemen, die veel impact hebben. In 2017 besloot ik een carrièreswitch te maken en te solliciteren naar een functie bij Bureau Handhaving van de gemeente Heerlen. Heerlen kende ik al. Ook toen ik bij de Marechaussee werkte, woonde ik met plezier met mijn gezin in deze stad. En Handhaving paste nog mooi bij mijn vorige job. In oktober 2021 besloot ik het vertrouwde helemaal los te laten en ben ik overgestapt naar het team Sociale Veiligheid en Buurtregie. Daar heb ik géén seconde spijt van gehad.”

Foto Sieger Terpstra

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.