Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ruben Schut

Teamleider Flexpool: “Een gemeente levert ongeveer 400 producten en diensten, daarom zijn er ook veel verschillende functies en rollen. Het werk is heel divers en per afdeling kan de cultuur totaal anders zijn. Zo lijkt het net alsof je telkens ergens anders werk, maar toch is het één grote gemeente Heerlen en een prachtige stad.”

Loopbaan

"Ik ben bij de gemeente begonnen als watermanager in 2006. Water werd een steeds belangrijker thema. Ik dacht bij bestemmingsplannen mee over hoe 'water' verwerkt werd in die plannen. Ik groeide steeds meer, mocht steeds meer projecten doen zoals de opzet en uitbouw van het grondwatermeetnet, bodemsaneringen, de herinrichting van alle stadsvijvers en samen met het Waterschap pakte ik zogenaamde 'beekherstel' projecten op. Ik kreeg de kans om het team aan te sturen in de rol van senior. Ik was jong en nog niet zo ervaren maar mocht dit toch gaan doen. Ik was super trots! Daarna heb ik gesolliciteerd op een managementfunctie bij IT. Ik had geen achtergrond in het vak, enkel affiniteit, maar ik heb me er thuis in verdiept. Ook deze functie mocht ik gaan doen. Ik werd bureauhoofd bij Informatiemanagement/Parkstad IT, en dat is een hele andere wereld. Dit heb ik weer zes jaar gedaan. Het mooiste aan dit werk vond ik om collega’s te helpen bij hun ontwikkeling. In juli ben ik weer geswitcht van functie. Ik ben nu teamleider flexpool. In deze functie kan ik me volledig richten op de ontwikkeling en loopbaan van onze collega's."

Bouwt aan Heerlen door…

"Al tijdens mijn studie leek het me vet om een positieve bijdrage te leveren aan de stad waar je ook woont. In mijn begintijd bij de gemeente werkte ik voornamelijk aan de fysieke omgeving van de stad. Het werk bij IT is dan wat minder tastbaar. Je levert wel een bijdrage aan de stad maar inwoners zien het resultaat niet direct. Als teamleider flexpool maak je echt een verschil voor de organisatie en de medewerkers. Dat is weliswaar minder zichtbaar buiten de organisatie maar niet minder belangrijk. Als je iets kunt toevoegen aan de organisatie door mensen in hun kracht te zetten, zijn dat geweldige overwinningen!"

Werken voor de gemeente Heerlen

"Je krijgt hier de kans om aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een coach en daar heb ik veel aan gehad. Als je er positief in staat, kan er veel. Het is net een speeltuin, in positieve zin: er is heel veel mogelijk! Een gemeente levert ongeveer 400 producten en diensten, er zijn ook zoveel verschillende functies. Dat betekent dat het werk heel divers is en dat de cultuur op een andere afdeling weer totaal anders kan zijn. Zo lijkt het net alsof je telkens ergens anders werkt maar toch is het één grote gemeente Heerlen.

Ik woon zelf ook in Heerlen, het is mijn stad en ik ben er trots op. De ontwikkelingen zijn gigantisch en dat is fantastisch om te zien."

Droomplein

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.