Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws overKabinetsbesluit tegemoetkoming schade watersnood Limburg

regenbuien Kabinetsbesluit tegemoetkoming schade watersnood Limburg

Het kabinet heeft vandaag ingestemd met de schaderegeling om tegemoet te komen in materiële schade die is ontstaan door onder meer de overstromingen in juli dit jaar. Het betreft schade die niet verzekerbaar, niet verhaalbaar en niet vermijdbaar is. Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming moet iemand schade geleden hebben in het vastgestelde schadegebied.


Gift via Nationaal Rampenfonds aan ernstig door overstroming getroffen Limburgers

regen Gift via Nationaal Rampenfonds aan ernstig door overstroming getroffen Limburgers

Giro 777 heeft meer dan 10 miljoen aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds aan alle ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken. De criteria voor het aanvragen hiervan worden aangepast. Expliciet werden "schades aan kelder, berging en/of tuin" uitgesloten. Dat is niet langer het geval voor kelders en berging, wateroverlast in de tuin blijft wel uitgesloten. Let op: u kon tot 1 september 2021 een aanvraag indienen bij BsGW.


Belastingdienst helpt getroffenen watersnood

regenbuien Belastingdienst helpt getroffenen watersnood

De belastingdienst stelt een speciaal nummer en e-mailadres in voor bewoners en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood in Limburg. Ook kunnen mensen uit Heerlen elke woensdagochtend op afspraak terecht op een speciaal spreekuur om problemen en hulp door de Belastingdienst te bespreken. De Belastingdienst wil hulp met belastingzaken afgestemd op de persoonlijke situatie. Lees hier het volledige bericht over de hulp van de Belastingdienst.


Veel gestelde vragen over wateroverlast Heerlen

vraagteken illustratie Veel gestelde vragen over wateroverlast Heerlen

Lees onderstaand de veel gestelde vragen rondom de wateroverlast in gemeente Heerlen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.