Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Uitreiking 'Koelpietjes' aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

20 juni 2022 - Twee Heerlense jongeren en het BENG basketbalteam hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom worden geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uitgereikt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Heerlen breidt dienstverlening verder uit met DigiD buitenland

  8 februari 2022 - Uitbreiding dienstverlening: steeds meer mensen hebben een DigiD nodig om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van de overheid. Om landelijk de druk te verlichten kunnen Nederlanders die in het buitenland wonen of mensen met een nationaliteit van een land binnen de EU, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein, binnenkort hun DigiD-activeringscode ook bij gemeente Heerlen ophalen.

  Lees meer

 • Heerlen pakt schaarste betaalbare huurwoningen aan

  8 februari 2022 - Heerlen wil met een huisvestingsverordening de schaarste aan goedkope huurwoningen aanpakken. Een voorstel hiertoe wordt voorgelegd aan de gemeenteraad op 23 februari. Met de huisvestingsverordening kan de gemeente woonruimte eerlijker verdelen en toewijzen aan personen met een economische of maatschappelijke binding. De verordening geldt voor huurwoningen van particuliere verhuurders met een huur onder €678,66 (grens voor 2022).

  Lees meer

 • Heerlen verlengt convenant Ondernemersfonds

  7 februari 2022 - Gemeente Heerlen en Stichting Ondernemersfonds Heerlen (OFH) hebben vandaag opnieuw een convenant gesloten voor de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2025. De komende jaren wordt ingezet op vergroting en een lange termijn investeringsagenda samen met ondernemers.

  Lees meer

 • Definitieve kandidaatlijsten en nummering verkiezingen 2022

  4 februari 2022 - Op 4 februari heeft het centraal stembureau de definitieve kandidaatlijsten en de nummering vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

  Lees meer

 • Procedure verkeersplan Kindcentrum Bekkerveld

  3 februari 2022 - De afgelopen maanden zijn veel overleggen geweest, adviezen gegeven, keuzes gemaakt en procedures doorlopen. Hieronder een overzicht (meest recente onderdelen staan bovenaan):

  Lees meer

 • Onderzoek verplaatsing atletiek van Emmastadion naar sportcomplex Varenbeuk

  1 februari 2022 - Gemeente Heerlen en AVON (Atletiekvereniging Oranje Nassau) zijn beiden positief over de verplaatsing van atletiek naar sportcomplex Varenbeuk. Het huidige clubgebouw van AVON in het Emmastadion is erg gedateerd en bouwkundig in slechte staat.

  Lees meer

 • Heerlen gaat stevig investeren in GMS

  1 februari 2022 - De gemeente Heerlen gaat stevig investeren in de wijk GMS (Grasbroek, Musschemig en Schandelen). Dat gebeurt samen met bewoners, ondernemers, creatievelingen en andere samenwerkingspartners en geïnteresseerden. Anders gezegd: met iedereen die de buurt een warm hart toedraagt.

  Lees meer

 • Invoering digitale parkeervergunningen

  28 januari 2022 - In 2022 zijn digitale parkeervergunningen ingevoerd in Heerlen. Het aanvragen van een vergunning, maar ook de handhaving in de buurt wordt geregeld via een centraal computersysteem. Daarmee kunnen ze met hun telefoon, computer of tablet zelf hun vergunning verlengen.

  Lees meer

 • Euregioweg op 7 februari afgesloten tussen de Heerenweg en de Hompertsweg.

  27 januari 2022 - Op 7 februari gaat Spie onderhoud uitvoeren aan 3 lichtmasten en is de Euregioweg afgesloten tussen de Heerenweg en de Hompertsweg. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld.

  Lees meer

 • Veel gestelde vragen over vergunningparkeren

  27 januari 2022 - Medio 2022 stappen we in heel Heerlen over op een digitaal systeem voor vergunningparkeren. Maar hoe werkt dat? Wat moet ik doen? Wat kost het? En wat als ik digitaal niet zo handig ben? Antwoorden op deze vragen en meer vindt u in de lijst met de meest gestelde vragen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.