Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Burgemeester Roel Wever vanaf maandag 19 april weer aan de slag voor Heerlen!

16 april 2021 - Onze burgemeester Roel Wever heeft in januari 2021 een zware operatie achter de rug. Hij is nu weer hersteld en voelt zich weer fit. Wij zijn dan ook blij te melden hij zijn taken als burgemeester vanaf maandag 19 april weer oppakt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Nieuw stadskantoor eind september klaar

  31 maart 2021 - Vertraagd door COVID-pandemie: De nieuwbouw van het stadskantoor van de gemeente Heerlen wordt eind september opgeleverd. Dit is enkele maanden later dan in eerste instantie de bedoeling was. De voornaamste oorzaak zijn de vertraagde leveringen vanwege de wereldwijde COVID-pandemie.

  Lees meer

 • Nieuw systeem vergroot kans op juiste match werkzoekende en vacature

  30 maart 2021 - Een uitbreiding van het diagnosesysteem CompetenSYS gaat uitkeringsgerechtigden koppelen aan beschikbare vacatures. Dat vergroot de kans om de beste kandidaat naar de beste plek te leiden. Het systeem koppelt alle inwoners met een uitkering in Parkstad met alle beschikbare banen in deze regio. Het maakt nu niet meer uit waar je woont in Parkstad, het gaat om de meest geschikte kandidaat voor die baan.

  Lees meer

 • Digitalisering voor een slimme publieke dienstverlening

  30 maart 2021 - Heerlen gaat voor een slimme publieke dienstverlening. Bekijk de video waarin Adriane Keulen (wethouder Digitalisering en Burgerbetrokkenheid) toelicht welk doel Heerlen daarbij voor ogen heeft.

  Lees meer

 • Onder de mensen bij Butting Inn Bewonersinitiatief Hoensbroek

  25 maart 2021 - Even binnenlopen, een kopje koffie drinken, een praatje maken, krantje lezen of meedoen met activiteiten of vrijwilligerswerk? Dat kan vanaf begin mei ook in Butting Inn, Buttingstraat 278 in Hoensbroek. Butting Inn is een mooi voorbeeld van een bewonersinitiatief dóór en vóór de buurt.

  Lees meer

 • Voorlopig ontwerp brede maatschappelijke voorziening Heerlerbaan

  24 maart 2021 - De Heerlerbaan krijgt een brede maatschappelijke voorziening (BMV). Hiervoor heeft het college op dinsdag 23 maart het voorlopig ontwerp goedgekeurd. De BMV komt aan de Vullingsweg op de plek van de openbare basisschool de Tovercirkel. Het wordt een duurzaam gebouw met een natuurlijke uitstraling. Ook de ruimte rondom de BMV wordt opnieuw ingericht als een prettige, groene ontmoetingsplek.

  Lees meer

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  24 maart 2021 - De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur.

  Lees meer

 • Heerlen fleurt op

  23 maart 2021 - Heerlen gaat op zes plekken in de stad bloemenzaad inzaaien om saaie, vaak braakliggende terreinen te veranderen in een prachtige bloemenzee. De gemeente haakt daarmee in op een initiatief van de Provincie Limburg en IKL (Instandhouding Kleine Landschappen) om een bloemenlint te creëren door de hele provincie, van zuid tot Noord. Op deze manier ontstaan bloemrijke oases, boordevol voedsel voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten, en een beschutte leefplek voor allerlei andere dieren. Ook grondeigenaren op verschillende plekken in de stad doen aan dit initiatief mee.

  Lees meer

 • Verruiming terrassen verlengd tot 1 april 2022

  23 maart 2021 - Burgemeester en wethouders hebben besloten de regeling ter verruiming van de terrassen te verlengen tot 1 april 2022. Hiermee komt Heerlen de horecaondernemers zo veel mogelijk tegemoet in deze voor velen moeilijke coronatijd.

  Lees meer

 • Infographic Meldpunt Eenzaamheid Heerlen

  23 maart 2021 - Om alle Heerlenaren die online weinig of niet actief zijn óók te laten weten wat het Meldpunt Eenzaamheid voor hun kan betekenen, is er naast de video-animatie sinds kort ook een infographic beschikbaar. Hierin wordt, compact en eenvoudig, met tekeningen en korte begrijpelijke teksten duidelijk gemaakt wie en waarvoor je terecht kunt bij het Meldpunt Eenzaamheid.

  Lees meer

 • Video voorlopig ontwerp BMV

  22 maart 2021 - Aan de Vullingsweg bouwen we een brede maatschappelijke voorziening (BMV) voor de Heerlerbaan. Deze komt op de plek waar nu de openbare basisschool de Tovercirkel ligt. De BMV komt in een mooi nieuw en duurzaam gebouw met een natuurlijke uitstraling.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.