Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Helden Next Level biedt jong Heerlens talent een podium

30 januari 2023 - Gemeente Heerlen verleent een subsidie van € 23.500 euro aan Nieuwe Helden Next Level. Nieuwe Helden Next Level is een groeiende urban community, productiehuis en netwerkorganisatie die jong talent tussen de 12 en 23 jaar de mogelijkheid biedt een gratis talentontwikkelingsprogramma te volgen. Hiermee geven zij een podium aan maatschappelijke en persoonlijke verhalen van Heerlense jongeren.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Stagemogelijkheden

  2 januari 2023 - Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!

  Lees meer

 • Solidariteitsfonds opgericht voor donaties energiecompensatie

  22 december 2022 - Vanuit het Verbond voor Energierechtvaardigheid - De energieprijzen zijn flink gestegen. Daarom ontvangen alle huishoudens vanuit het Rijk een energiecompensatie van tweemaal 190 euro. De eerste ronde vond plaats in november, de tweede deze maand. Zowel bij de gemeente als op andere plekken komen signalen binnen vanuit huishoudens met hogere inkomens die (een gedeelte van) dit bedrag graag zouden doneren ten gunste van mensen die ondersteuning goed kunnen gebruiken, juist rondom de feestdagen en in de winter.

  Lees meer

 • Heerlen plaatst containers voor vuurwerkafval

  22 december 2022 - De gemeente Heerlen plaatst vanaf 1 tot 5 januari speciale afvalcontainers waar inwoners hun vuurwerkresten in kwijt kunnen. De containers staan op 31 plekken in de stad bij de gebruikelijke Rd4-containers voor onder andere glas en papier. De speciale containers zijn uiteraard alleen bedoeld voor vuurwerkafval.

  Lees meer

 • Tegemoetkoming energiekosten voor ondernemers in nood

  22 december 2022 - Ondernemers die in financiële nood zitten door de gestegen energietarieven kunnen vanaf 2 januari een eenmalige tegemoetkoming van maximaal € 5.000,- aanvragen. Heerlen wil zo MKB-ondernemers helpen die niet in aanmerking komen voor de TEK-regeling van de rijksoverheid waarbij minimaal 7% van de omzet uit energiekosten moet bestaan. Voor de gemeentelijke regeling is maximaal € 500.000,- beschikbaar.

  Lees meer

 • Sloop kopgebouwen na de feestdagen

  22 december 2022 - De openbare ruimte loopt als een rode draad door ons centrum. Het vormt de verbinding tussen de winkels, musea, woningen, openbare gebouwen etc. Het geheel moet als een fijne, opgeruimde en knusse woonkamer zijn: waar je je prettig voelt, graag wilt zijn en lang wil blijven. Met groen, water, mooi meubilair en minder verkeer. Waar het leeft, en tegelijk ook plek is voor ontspanning, ontmoeting en verbinding. Dat bereiken we niet met een grijs centrum.

  Lees meer

 • Verlenging voorkeursrecht Promenade I

  21 december 2022 - Om de beoogde nieuwe onderwijshuisvesting voor Zuyd Hogeschool te realiseren op het blok Promenade, Saroleastraat, Geleenstraat en Honigmannstraat (Promenade I) werd op 27 september een voorlopig voorkeursrecht gevestigd op Promenade I. Dat betekent dat indien de huidige vastgoedeigenaren hun eigendom in die periode willen verkopen, ze dat eerst aan de gemeente te koop dienen aan te bieden. De gemeenteraad stemde er op 21 december mee in om het voorkeursrecht te verlengen met drie jaar.

  Lees meer

 • Muzikale optredens Zwevende Hemel

  21 december 2022 - Het podium boven de Smulbar op de Bongerd is bijna klaar en dat wordt nog dit jaar feestelijk gevierd. Op vrijdag 30 december is de officiële muzikale opening met uiteenlopende optredens van regionale artiesten. Tussen 11.00 en 19.00 uur treden onder meer het Koninklijk Heerlens mannenkoor St. Pancratius, Hey Angie, Damien van Elburg en Gordon Smith op. De werknaam van het podium was jarenlang Worstenhemel, maar die naam heeft de finish niet gehaald. Het podium gaat de Zwevende Hemel heten.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen ondertekent landelijk manifest voor ambitieuzer sociaal en duurzaam inkoopbeleid en opdrachtgeverschap

  20 december 2022 - Van de koffie op kantoor tot de bestrating van een weg; van het drukwerk voor de Stadskrant tot de aanleg van een fietspad; als gemeente kopen wij allerlei producten en materialen of schakelen wij bedrijven in voor een opdracht of een dienst. Dat proberen wij zo verantwoord mogelijk te doen. Met oog voor de gevolgen voor mens, dier, natuur en maatschappij. Het wordt steeds belangrijker om daarbij de juiste keuzes te maken. Met de ondertekening van het nieuwe, landelijke manifest maatschappelijk verantwoord opdrachtgeven en inkopen zet de gemeente een volgende stap naar een socialer en duurzamer Heerlen.

  Lees meer

 • Lichtpuntjes

  19 december 2022 - In december is de laatste Stadskrant van dit jaar verspreid met als thema ‘Lichtpuntjes’. In deze editie leest u onder andere over het nieuw kindercollege, de vuurwerkregels, lichtpuntjes uit Hoensbroek en het gedenkbomenbos. In 2023 ontvangt u weer de eerste Stadskrant van het nieuwe jaar, namelijk in februari.

  Lees meer

 • Op naar 't volgende hoofdstuk!

  16 december 2022 - Nu de projectperiode van ’t Heerlens Heitje erop zit, is het de hoogste tijd om terug te blikken op de successen en geleerde lessen. Maar ook een perfect moment om vooruit te kijken. Want ’t Heerlens Heitje gaat in 2023, na afloop van de projectperiode, gewoon door!

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.