Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

‘Sportfondsen’ nieuwe exploitant zwembaden

6 april 2021 - De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Heerlen fleurt op

  23 maart 2021 - Heerlen gaat op zes plekken in de stad bloemenzaad inzaaien om saaie, vaak braakliggende terreinen te veranderen in een prachtige bloemenzee. De gemeente haakt daarmee in op een initiatief van de Provincie Limburg en IKL (Instandhouding Kleine Landschappen) om een bloemenlint te creëren door de hele provincie, van zuid tot Noord. Op deze manier ontstaan bloemrijke oases, boordevol voedsel voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten, en een beschutte leefplek voor allerlei andere dieren. Ook grondeigenaren op verschillende plekken in de stad doen aan dit initiatief mee.

  Lees meer

 • Verruiming terrassen verlengd tot 1 april 2022

  23 maart 2021 - Burgemeester en wethouders hebben besloten de regeling ter verruiming van de terrassen te verlengen tot 1 april 2022. Hiermee komt Heerlen de horecaondernemers zo veel mogelijk tegemoet in deze voor velen moeilijke coronatijd.

  Lees meer

 • Infographic Meldpunt Eenzaamheid Heerlen

  23 maart 2021 - Om alle Heerlenaren die online weinig of niet actief zijn óók te laten weten wat het Meldpunt Eenzaamheid voor hun kan betekenen, is er naast de video-animatie sinds kort ook een infographic beschikbaar. Hierin wordt, compact en eenvoudig, met tekeningen en korte begrijpelijke teksten duidelijk gemaakt wie en waarvoor je terecht kunt bij het Meldpunt Eenzaamheid.

  Lees meer

 • Video voorlopig ontwerp BMV

  22 maart 2021 - Aan de Vullingsweg bouwen we een brede maatschappelijke voorziening (BMV) voor de Heerlerbaan. Deze komt op de plek waar nu de openbare basisschool de Tovercirkel ligt. De BMV komt in een mooi nieuw en duurzaam gebouw met een natuurlijke uitstraling.

  Lees meer

 • Meld u aan voor de Meedenkgroep

  22 maart 2021 - We zoeken een aantal mensen die dicht bij de BMV wonen, werken of ondernemen, om af en toe met ons mee te denken. Bijvoorbeeld over hoe de omgeving rondom de BMV wordt ingericht. We nodigen u dan een paar keer uit voor een (online) overleg.

  Lees meer

 • Woont u in GMS en wilt u meedoen aan de pilot?

  20 maart 2021 - De pilot van 't Heerlens Heitje is gestart in de wijken Grasboek, Musschemig en Schandelen. De komende weken gaat een groep van zo'n 15 buurtbewoners aan de slag met het verven van bankjes en Limbrichterpaaltes, opknappen van prullenbakken en het aanbrengen van straatmarkeringen. Woont u in GMS en heeft u zin om mee te doen? Dat kan! Stuur een e-mail naar heitje@heerlen.nl, we nemen dan contact met u op!

  Lees meer

 • Pilot 't Heerlens Heitje gestart

  20 maart 2021 - Op zaterdag 20 maart is de pilot van ’t Heerlens Heitje gestart. Bewoners uit Grasboek, Musschemig en Schandelen staken als eerste de handen uit de mouwen: de eerste Limbrichter paaltjes en prullenbakken zijn opgeknapt en weer toonbaar. Met het doen van de klusjes verdienen de bewoners digitale munten, Heerlense Heitjes. “Hartstikke leuk om te doen,” reageert buurtbewoner Joek Kroes. “Ik zorg dat mijn eigen buurt er mooier uitziet en daarvoor kan ik bijvoorbeeld een boek, een spel of een lunch kopen. Waarom zou ik niet meedoen?”

  Lees meer

 • Definitieve uitslagen

  19 maart 2021 - Bekijk de definitieve uitslagen per stembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen, 15-17 maart 2021. De opkomst in Heerlen is uiteindelijk vastgesteld op 69,5%.

  Lees meer

 • Gratis app voor liefhebbers street art

  19 maart 2021 - Met de gratis Street Art Cities app kunnen inwoners en bezoekers van Heerlen zelf op ontdekkingstocht. Op dit moment zijn er 122 grote én kleine street art werken in de app opgenomen. Naast de locatie, de titel en de artiest is er ook een korte beschrijving over elk werk te vinden. Lokale street art hunters zorgen ervoor dat de app actueel gehouden wordt.

  Lees meer

 • Voorlopige uitslag en opkomst Heerlen 2021

  18 maart 2021 - De voorlopige uitslag is bekend. Dit is een telling op partijniveau. Donderdag 18 maart wordt er verder geteld op het niveau van kandidaten. Vrijdag 19 maart kunt u deze uitslag via heerlen.nl/verkiezingen bekijken, en dat geldt ook voor de uitslag per stembureau. Het opkomstpercentage in Heerlen was dit keer 67%.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.