Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Doorrijden = boete

14 oktober 2021 - Vanaf 15 oktober krijgt iedereen die zonder ontheffing door de bussluis aan de Schaesbergerweg rijdt automatisch een boete. De afsluiting met een zakpaal werd weggehaald en vervangen door camera’s. Deze functioneren al geruime tijd, maar tot nu toe werden nog geen boetes verzonden. Via de camera’s hebben we gezien dat er dagelijks tientallen auto’s onterecht door de bussluis rijden. Voor hen is dit een laatste waarschuwing. Vanaf nu volgt op het doorrijden zonder ontheffing automatisch een boete.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Najaarskermis in Heerlen en Hoensbroek gaat dit jaar door!

  28 september 2021 - De traditionele najaarskermissen in Heerlen en Hoensbroek gaan dit jaar door van 8 tot en met 13 oktober in Heerlen op het Van Grunsvenplein en van 16 tot en met 19 oktober in Hoensbroek op de Markt.

  Lees meer

 • Nieuw Romeins museum bouwt mee aan de toekomst van Heerlen

  28 september 2021 - Het college van Heerlen gunt het ontwerp van het Romeins Museum de Thermen aan het architectenbureau Kraaijvanger Architects in combinatie met TomDavid architecten. Om het Romeins badhuis - een topstuk van nationale betekenis - naar behoren te beheren, behouden en inspirerend te presenteren voor een groot publiek vereist dit rijksmonument een nieuw gebouw.

  Lees meer

 • Werken Oud Rennemig

  24 september 2021 - In de wijk Oud Rennemig wordt het riool aangepast en wordt de verharding vernieuwd. Het gaat hierbij om de Westerstraat, Schroetenstraat, Beekstraat, Middenstraat, Eerste Oosterstraat, Tweede Oosterstraat en de Ing. van den Elzenstraat. De voetpaden tussen deze straten en de verbindingsweg tussen de Middenstraat en Tweede Oosterstraat worden ook aangepakt.

  Lees meer

 • Nieuw pad in Hoensbroek vernoemd naar Hub Cobben

  24 september 2021 - Met een nieuwe straatnaam in Heerlen wordt vakbondsman Hub Cobben (1911-1976) geëerd voor zijn inzet voor mijnwerkers. Op initiatief van raadslid Ron Meyer (SP) en de stichting Hub Cobben Prijs, wordt zijn naam verbonden aan een nieuw pad in Hoensbroek dat een stuk van het voormalige mijnspoor beslaat.

  Lees meer

 • Global Goals Dag

  24 september 2021 - Gemeente Heerlen - vrijdag 24 september 2021 was het Global Goals Dag: een dag om de vlag te hijsen voor een duurzame, eerlijke en betere wereld. Wij vierden dit met een duurzaam ontbijt, samen met Heerlenaren die voor Global Goals in de bres springen. Ook hebben wij Fairtrade ondernemers Evert en Maud van Rheenen van Hoeve de Geleenhof in het zonnetje gezet.

  Lees meer

 • Plannen reconstructie Passart

  23 september 2021 - In 2021 starten wij met de riool- en wegreconstructies in diverse straten van Passart en omgeving. Hieronder op deze pagina vindt u de algemene informatie over de plannen en ontwerpen.

  Lees meer

 • Meld uw beveiligingscamera aan bij ‘Camera in Beeld’

  23 september 2021 - Ondernemers en burgers die beveiligingscamera’s bij hun bedrijf of woning hebben kunnen die laten registreren bij ‘Camera in Beeld’. Op die manier kunnen ze de politie helpen bij het oplossen van incidenten en misdaden.

  Lees meer

 • Brief burgemeester Corona Toegangs Bewijs

  23 september 2021 - Informatie over handhaving van het Corona toegangsbewijs (CTB)

  Lees meer

 • Culturele agenda 2022-2024

  21 september 2021 - Heerlen wil met het cultuurbeleid de komende drie jaar cultuur dichter bij de inwoners brengen, erfgoed meer zichtbaar maken, talent ontwikkelen en ruimte bieden voor experiment. De openbare ruimte gaat meer dienen als podium.

  Lees meer

 • Wegafsluiting Daelsweg

  17 september 2021 - Vanaf 21 september wordt de Daelsweg tussen Ubachsberg en Heerlen afgesloten voor alle verkeer. De weg wordt helemaal aangepakt. We voeren onderhoud uit en maken er een veilige fietsverbinding.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.