Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Taalachterstanden op het Voortgezet Onderwijs aanpakken met een nieuw Taaloffensief

21 september 2022 - Op woensdag 21 september 2022 tekenden SVO|PL (Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg), SCHUNCK en de gemeente Heerlen samen de intentieverklaring voor een Taaloffensief. Dit is een nieuw initiatief met als doel samen te werken op het gebied van taal. Zo willen de partijen achterstanden inhalen en ongelijkheden verminderen in Parkstad. Een voorbeeld hiervan is ‘De Bibliotheek op School’ waarin leerlingen via het Boek1Boek systeem, bibliotheekboeken op school kunnen bestellen en laten bezorgen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Ecologisch beheer Koumenberg

  20 september 2022 - Bepaalde groengebieden, waaronder de Koumenberg beheren wij op een ecologische manier. We maaien er met respect voor de natuur en schapen helpen ons een handje. De natuur bloeit er van op, dat zie je aan het opkomen van veel verschillende bloemen, kruiden, planten en struiken. Op de Koumenberg kunnen de schapen het niet meer alleen af. Daarom starten wij in de week van 26 september met het kappen van populieren en acacia's in de bosranden. Daarmee krijgen meer jonge planten en struiken een kans om bloemen en vruchten te dragen.

  Lees meer

 • Intercity Nederland - Aken moet er komen

  14 september 2022 - Bedrijfsleven en kennisinstellingen uit Aken en Heerlen roepen op tot besluitvorming. Vanwege het belang van de intercityverbinding Nederland-Aken en het debat over Internationaal Spoor op donderdag 15 september, maar ook vanwege de komende debatten over de HRN concessie en het MIRT in de Tweede Kamer, hebben bedrijfsleven en kennisinstellingen uit de Heerlen-Aken regio een brief aan de Kamer en staatssecretaris gestuurd.

  Lees meer

 • Officiële opening Burgemeester van Grunsvenplein

  13 september 2022 - Op donderdag 15 september wordt het nieuwe Burgemeester Van Grunsvenplein officieel ‘geopend’. Het voorheen grauwe plein is flink aangepakt: het is gezelliger en groener, duurzaam en circulair. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: “Het nieuwe Van Grunsvenplein is straks niet alleen een geweldige evenementenlocatie, maar ook een mooie, groene plek om te verblijven én een prachtige plek om te wonen. Dat laatste hebben de bewoners na een lange tijd van werkzaamheden wat mij betreft dubbel en dik verdiend.” Het resultaat is iets om trots op te zijn en dat wordt gevierd met een festival dat leuk is voor de hele familie. Iedereen die tijd en zin heeft, is welkom tussen 16.00 en 20.30 uur.

  Lees meer

 • Kwikstart-app helpt Heerlense jongeren die 18 worden

  13 september 2022 - Voor jongeren die 18 worden kan het leven ineens behoorlijk ingewikkeld zijn. Er komt dan heel wat op je af en vanaf deze leeftijd moet je heel wat zaken zelf regelen. Verzekeringen, school, werk en misschien zelfs een eigen kamer of woning. Om jongeren hierbij te helpen is Kwikstart ontwikkeld; een app die belangrijke zaken voor jeugdigen en jongvolwassenen inzichtelijk maakt. Het is daarnaast ook handig voor ouders om inzichtelijk te krijgen welke verplichtingen ze wel of niet hebben met betrekking tot eigen kinderen.

  Lees meer

 • Weer aan de slag

  9 september 2022 - In augustus is de vijfde editie van de Stadskrant Heerlen huis-aan-huis verspreid, met als thema ‘Weer aan de slag’. Hierin blikken we terug op een mooie zomer in Heerlen, leest u over het laatste nieuws en wat er in september en oktober allemaal weer te beleven is. In 2022 komt de Stadskrant nog 2 keer uit, de volgende editie eind oktober.

  Lees meer

 • In een Heerlense berm is het (dieren)leven goed

  2 september 2022 - We gaan delen van ons groen anders beheren om meer bloemrijke kruiden een kans te geven om te groeien. In Heerlen maaien we al vele jaren ecologisch en vanaf dit jaar breiden we dit fors uit. Op deze manier vergroten we op veel plekken in Heerlen de biodiversiteit en trekken we meer insecten en vogels aan!

  Lees meer

 • Tussentijdse cijfers 't Heerlens Heitje

  30 augustus 2022 - De tweede infographic van 't Heerlens Heitje is gepubliceerd. Hierin vind je een tussentijdse update van de cijfers, meningen en uitdagingen van het project.

  Lees meer

 • iBestuur artikel: Geen munten, maar punten

  30 augustus 2022 - In het inspirerende artikel van iBestuur is Pieter Bonnema, projectmanager van ’t Heerlens Heitje, aan het woord over ‘onze’ lokale valuta. Het artikel is geschreven door Karina Meerman en gepubliceerd op iBestuur.nl.

  Lees meer

 • Subsidie Impulsaanpak Winkelgebieden voor Heerlen-Centrum

  30 augustus 2022 - Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat heeft Heerlen-Centrum een financiële bijdrage van ruim 1,9 miljoen euro toegekend vanuit de Impulsaanpak Winkelgebieden (1e tranche). Met de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden ondersteunt het kabinet om winkelgebieden weer aantrekkelijk te maken voor zowel bewoners als bezoekers. Met deze regeling kan de Gemeente Heerlen delen van het winkelgebied gebiedsgericht aanpakken en compacter maken, door het kopen en slopen van de kubusgebouwen aan de Promenade II en het realiseren van een hoogwaardige, klimaatbestendige openbare ruimte.

  Lees meer

 • Fiedel van der Hijden ontvangt zilveren erepenning

  26 augustus 2022 - Het college van Heerlen heeft besloten een zilveren erepenning uit te reiken aan Fiedel van der Hijden. Deze ontvangt hij op 26 augustus 2022 van de gemeente Heerlen. Zijn sleutelrol in de Heerlense cultuursector is de aanleiding voor deze huldiging.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.