Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

CultuurBus brengt Heerlense basisscholen gratis naar culturele instellingen

22 december 2021 - Op initiatief van de gemeente Heerlen start Pit Cultuurwijzer op 1 januari 2022 de pilot CultuurBus. Hiermee kunnen alle Heerlense basisscholen gratis gebruik maken van busvervoer om een culturele instelling in Parkstad te bezoeken. Zo worden scholen gestimuleerd om culturele activiteiten uit de omgeving, die passen bij de visie en de behoefte van de school, beter te leren kennen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Plannen reconstructie Passart

  21 december 2021 - In 2021 starten wij met de riool- en wegreconstructies in diverse straten van Passart en omgeving. Hieronder op deze pagina vindt u de algemene informatie over de plannen en ontwerpen.

  Lees meer

 • Woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeente versterken samenwerking

  21 december 2021 - Gemeente Heerlen, woningcorporaties en huurdersorganisaties hebben de prestatieafspraken voor 2022 ondertekend. Dankzij deze afspraken werken partijen meer dan voorheen samen om het wonen en leven in Heerlen zo aangenaam mogelijk te maken. Betaalbaar wonen en leefbaarheid staan daarbij hoog op de agenda.

  Lees meer

 • Einde eerste uur gratis parkeren in centrum

  21 december 2021 - Parkeertarief voor straatparkeren wordt verlaagd van €2,- naar €1,- per uur.

  Lees meer

 • Aanvragen TVL vierde kwartaal 2021 vanaf 20-12-2021

  20 december 2021 - De Europese Commissie heeft de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het vierde kwartaal van 2021 (TVL Q4 2021) goedgekeurd. Daarmee is de regeling definitief. Ondernemers met minimaal 30% omzetverlies kunnen vanaf 20 december een aanvraag doen voor TVL-subsidie.

  Lees meer

 • Tegemoetkoming energiekosten voor laagste inkomens

  20 december 2021 - De energieprijzen zijn in de afgelopen maanden fors gestegen. Daarom heeft de rijksoverheid de belasting op energie verlaagd en komt er subsidie voor energiebesparende maatregelen. Iedereen zal dit in de portemonnee gaan merken, maar de mensen met een laag inkomen en hoge energiekosten het meest. Daarom komt er voor huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoelage.

  Lees meer

 • Grootkeuken in Bovengrondse Vakschool met subsidie gemeente

  20 december 2021 - Stichting Sant'Egidio Parkstad (voorheen Caritas045) krijgt € 50.000 subsidie van de gemeente voor het inrichten van een grootkeuken in de Bovengrondse Vakschool in Heerlerheide. Daardoor kunnen de 1500 maaltijden die Sant'Egidio wekelijks verstrekt dichterbij en efficiënter worden bereid.

  Lees meer

 • Tijdelijke aanpassingen Bbz tijdens het 4e kwartaal 2021 en 1e kwartaal 2022

  20 december 2021 - De Tozo is per 1 oktober 2021 beëindigd. Zelfstandig ondernemers die na de Tozo nog financiële ondersteuning nodig hebben, kunnen een beroep doen op het Bbz. De aanvraagprocedure bij het Bbz is intensiever en kost meer tijd dan die bij de Tozo en Participatiewet.

  Lees meer

 • Nederland in lockdown om de verspreiding van omikron te vertragen

  18 december 2021 - Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. De snelle opmars leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. De verspreiding van de omikronvariant moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.

  Lees meer

 • Streekbus ingezet tegen eenzaamheid

  17 december 2021 - Streekbussen in Zuid-Limburg rijden rond de feestdagen rond met een oproep om aandacht te hebben voor mensen die eenzaam zijn. Deze bewustwordingscampagne is een initiatief van veertien Zuid-Limburgse gemeenten die zich onder de noemer ‘Samen tegen eenzaamheid’ gezamenlijk inzetten om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en terug te dringen.

  Lees meer

 • Fietspaden klimaatvriendelijker aanleggen, kan dat?

  16 december 2021 - Kunnen we fietspaden klimaatvriendelijker aanleggen? Gemeente Heerlen en aannemer BESIX Infra Nederland namen tussen de Euregioweg en de Karmelstraat de proef op de som. Normaal wordt een fietspad gemaakt door een mix van steenslag en bitumen. Dat is een aardolieproduct (op zichzelf al niet duurzaam) dat verhit moet worden om het te verwerken. Dat kost dan energie en levert CO2 op. Het nieuwe fietspad werd gemaakt met plantaardige oliën die niet verhit hoeven te worden en met 100% hergebruik van oud asfalt.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.