Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Uitreiking 'Koelpietjes' aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

20 juni 2022 - Twee Heerlense jongeren en het BENG basketbalteam hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom worden geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uitgereikt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • GMS café woensdag 15 juni

  2 juni 2022 - Van plan naar actie! Samen hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan het wijkontwikkelingsplan voor GMS. De eerste versie van de uitvoeringsagenda is nu opgesteld. Het is tijd om samen te bouwen aan jouw wijk!

  Lees meer

 • Opvang Oekraïense vluchtelingen in Huize de Berg start uiterlijk eind juni

  1 juni 2022 - Onlangs werd bekend dat de gemeente Heerlen Oekraïense vluchtelingen gaat opvangen in het kloostercomplex Huize de Berg in Heerlen. Twee vleugels van het gebouw zouden per 1 juni voor 12 maanden de slaap- en verblijfplaats zijn voor maximaal 150 vrouwen en kinderen, die vanaf die datum gefaseerd in kleine groepen zouden arriveren. Praktisch gezien lukt het echter nét niet om de locatie per 1 juni a.s. gereed te hebben voor de eerste fase van de opvang. Vandaar dat de gemeente de komst van de eerste vluchtelingen iets uitstelt, tot maximaal eind juni.

  Lees meer

 • Gevelrenovatie blijft werk aan de winkel

  31 mei 2022 - Gevelrenovatie blijft ook de komende jaren een belangrijk aandachtspunt in het centrum. In het stadshart zijn de gevels op de onderste etage vaak aangepast aan bijvoorbeeld de winkel die in het pand zit. Met als gevolg dat op veel plekken de karakteristieke gevels op ooghoogte ontbreken.

  Lees meer

 • Hulp voor burgers bij (ver)bouwplannen

  24 mei 2022 - De gemeente Heerlen krijgt een fysiek omgevingsloket, waar burgers hulp kunnen krijgen als ze plannen hebben om te (ver)bouwen. Het loket gaat open op 14 juli 2022 in het stadskantoor aan de Geleenstraat.

  Lees meer

 • Bladluizen

  17 mei 2022 - In het voorjaar is het vaak droog en warm weer, met ideale temperaturen voor allerlei insecten en planten om te groeien. Onder sommige bomen, op auto’s of op tuinmeubels ligt soms een plakkerig laagje. Veel mensen denken dat dit hars van bomen is, maar het is suiker veroorzaakt door bladluizen.

  Lees meer

 • Heerlen vangt per 1 juni Oekraïense vluchtelingen op

  13 mei 2022 - Vanaf 1 juni a.s. gaat de gemeente Heerlen Oekraïners opvangen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in eigen land. In twee vleugels van Huize de Berg op de Gasthuisstraat kunnen vanaf die datum 150 vluchtelingen opgevangen worden. Vanmorgen heeft de gemeente omwonenden van Huize de Berg hierover geïnformeerd.

  Lees meer

 • Nieuwe straatnaambordjes

  12 mei 2022 - Onder de noemer van een opgeruimder en schoner centrum zijn in de afgelopen maanden allerlei onnodige paaltjes, varkensruggen en borden verwijderd of vervangen door groen.

  Lees meer

 • Lentekriebels

  9 mei 2022 - In april is de derde editie van de Stadskrant Heerlen huis-aan-huis verspreid, met als thema ‘Lentekriebels’. Hierin lees je wat er te doen is in Heerlen, welke projecten er lopen en de laatste weetjes en praktische informatie. Voor inwoners met een Nee Nee sticker is er een digitale versie. Of kom er een ophalen in de publiekshal.

  Lees meer

 • Dodenherdenking 2022: Vrijheid in Verbondenheid

  2 mei 2022 - Op woensdag 4 mei wordt in Heerlen de Nationale Dodenherdenking gehouden, met als hoofdthema 'Vrijheid in Verbondenheid'. Genodigden en belangstellenden zijn welkom vanaf 18.20 uur in de hal van het stadskantoor aan de Geleenstraat 25 in Heerlen. Odin Westen, ceremoniemeester en bestuurslid van het 4 en 5 mei comité, heet iedereen welkom.

  Lees meer

 • Vacature Allround Medewerker Buitendienst, boomverzorger (ETW); Herhaalde oproep

  29 april 2022 - Team Stadsbeheer van de gemeente Heerlen is op zoek naar een Allround Medewerker Buitendienst, boomverzorger (ETW). Interesse? Reageer dan zo snel mogelijk.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.