Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Regeling voor schadevergoeding

23 juli 2021 - Op vrijdag 16 juli heeft het kabinet besloten de hoogwatersituatie in Limburg te behandelen als nationale ramp. Dat betekent dat er een regeling komt, die materiële schade en gemaakte kosten vergoedt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Werkzaamheden Nansenstraat en Columbusstraat

  9 juli 2021 - Werkzaamheden Nansenstraat en Columbusstraat

  Lees meer

 • Belangrijk IBA-project Leisure Lane krijgt steeds meer vorm

  9 juli 2021 - Heijmans Infra BV uit Rosmalen is na een uitgebreide aanbestedingsprocedure geselecteerd als aannemer voor de Leisure Lane. Dit belangrijke IBA-project krijgt steeds meer vorm.

  Lees meer

 • Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

  9 juli 2021 - Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.

  Lees meer

 • A79 afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht): 9 juli-8 aug

  8 juli 2021 - Vanwege groot onderhoud aan de A79 is de snelweg afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht) van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot zondag 8 augustus 21.00 uur 2021.

  Lees meer

 • Vacature Programmamanager Omgevingswet

  7 juli 2021 - De Bestuursdienst is op zoek naar een Programmamanager Omgevingswet. Interesse? Reageer dan voor 20 augustus 2021.

  Lees meer

 • Parkstadgemeenten samen verder aan de slag met opvang en beschermd wonen

  6 juli 2021 - Op 6 juli 2021 hebben de colleges van Parkstad de Uitvoeringsagenda Opvang en Beschermd wonen 2021-2022 vastgesteld. Deze uitvoeringsagenda is, net als de vorige uitvoeringsagenda 2019-2020, een uitwerking van de Visie Opvang en Beschermd Wonen Parkstad. Deze visienota is in 2018 door alle gemeenteraden van Parkstad vastgesteld.

  Lees meer

 • Heerlen intensiveert hulp aan inwoners met betalingsachterstanden en schulden

  6 juli 2021 - Heerlen sluit aan bij het Landelijk Convenant voor Vroegsignalering. Door hierbij aan te sluiten is het mogelijk in een vroeg stadium signalen te ontvangen van landelijke organisaties, zogenaamde 'vaste lastenpartners', zoals zorgverzekeraars, drinkwaterbedrijven, energiebedrijven en woningverhuurders bij betalingsachterstanden en schulden. Hierdoor wordt het mogelijk om vroeger en actiever hulp aan te bieden aan inwoners die achterstanden hebben in de betaling van huur én andere vaste lasten.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen gaat stevige begeleiding aan inburgeraar bieden

  6 juli 2021 - Op 1 januari 2022 treedt de nieuwe Wet inburgering 2021 in werking. Het doel van de nieuwe wet is dat inburgeraars zo snel mogelijk meedoen in Nederland. En dat ze daarnaast zo snel mogelijk werk vinden. De gemeenten worden daarmee verantwoordelijk voor de begeleiding van de inburgeraar en voor het organiseren van de verschillende onderdelen uit de inburgering. Het college van Heerlen heeft besloten om stevig in te zetten op de begeleiding van migranten. Hierdoor biedt Heerlen inburgeraars de kans om sneller te integreren en aan het werk te gaan.

  Lees meer

 • Kwijtschelding van schulden voor gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire

  6 juli 2021 - Het college van de gemeente Heerlen zet zich in om recht te doen aan ouders die slachtoffer zijn geworden van de kinderopvangtoeslagaffaire. Het zo snel als mogelijk kwijtschelden van schulden aan de gemeente, is een belangrijk onderdeel van het herstellen van het collectief onrecht dat deze mensen door de Belastingdienst is aangedaan. Daarom heeft het college besloten om - vooruitlopend op de nieuwe landelijke Verzamelwet hersteloperatie toeslagen – nú al te beginnen met het kwijtschelden van schulden.

  Lees meer

 • Samen maken we Heerlen!

  5 juli 2021 - De afgelopen jaren hebben we in Heerlen-Centrum veel projecten en evenementen gerealiseerd. Het is tijd om vooruit te kijken en nieuwe plannen te maken! Daarom nodigen we u graag uit om met ons mee te denken! U kunt bij ons langskomen op de Promenade, meedoen aan workshops en een enquête invullen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.