Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Heel Heerlen Graaft: op zoek naar resten uit Romeins verleden

18 april 2023 - Jarenlang onderzoek heeft heel wat informatie opgeleverd over de Romeinse stad Coriovallum. Toch is een groot deel nog niet onderzocht en blijven vele vragen onbeantwoord. Onder de straten, huizen en tuinen bevindt zich informatie die bijdraagt aan de kennis over Romeins Heerlen. Samen met inwoners gaan we op zoek naar resten uit de Romeinse stad. Op 18 juni vindt de kick-off van het project Heel Heerlen Graaft plaats, gevolgd door de grote graafdagen op 9 en 10 september.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Provincie draagt 1 miljoen bij aan Romeins Museum de Thermen

  25 april 2023 - De gemeente Heerlen is zeer verheugd met deze eerste bijdrage van 1 miljoen euro aan het Romeins Museum door de Provincie Limburg. Gedeputeerde Staten stemde op 7 februari met dit principebesluit in. Daarnaast is de afspraak gemaakt om de samenwerking met betrekking tot de lobby te intensiveren en deze gezamenlijk op te pakken richting onder meer Den Haag.

  Lees meer

 • Uitbreiding basisbanen

  25 april 2023 - Heerlen breidt het aantal basisbanen uit naar 30. In een basisbaan kan een kandidaat zich ontwikkelen naar een functie waar de reguliere arbeidsmarkt om vraagt. Er komen minimaal 10 basisbanen bij de gemeente, bijvoorbeeld in de fietsenstalling aan de Akerstraat of voor wagenparkonderhoud. De andere basisbanen worden gezocht bij organisaties die een subsidierelatie met de gemeente hebben. Denk aan conciërges in de buurt of bij scholen, of facilitair medewerkers bij sportclubs of culturele verenigingen.

  Lees meer

 • Heerlense energiebesparende omruilactie witgoedapparaten wegens succes verlengd

  25 april 2023 - Ongeveer 800 huishoudens hebben tot nog toe gebruik gemaakt van de omruilactie witgoed. Vanwege de grote interesse in de actie heeft het college in Heerlen besloten om het subsidieplafond voor de omruilactie te verhogen naar 1,3 miljoen euro. Hiermee verwacht Heerlen nog 900 huishoudens extra te kunnen helpen met een minder energieslurpend apparaat.

  Lees meer

 • Heerlen maakt werk van dierenwelzijn en natuurinclusief bouwen

  25 april 2023 - Een duurzame toekomst vergt het herstel van balans tussen natuur, dier, en mens. Dit vraagt ook in Heerlen om actie. Om deze reden zet gemeente Heerlen een eerste stap richting een natuurinclusievere stad met beleid op dierenwelzijn én een plan van aanpak voor het beleid natuurinclusief bouwen.

  Lees meer

 • Start Wijk Actief in Heerlerheide-Passart

  24 april 2023 - Inwoners van Heerlerheide-Passart kunnen sinds vrijdag 21 april meedoen aan Wijk Actief. Een initiatief gericht op wat senioren in hun eigen thuisomgeving kunnen doen om actief te blijven en gezond oud te worden. Bijvoorbeeld door contacten met buurtgenoten, maar ook een sociaal wijkteam of een actieve seniorenvereniging.

  Lees meer

 • Naar buiten

  24 april 2023 - Eind april is de Stadskrant verspreid met als thema ‘Naar buiten’. In deze editie leest u wat er dit voorjaar allemaal te beleven is in Heerlen, vindt u informatie over Heel Heerlen graaft, de laatste energieregelingen en over meepraten over de omgevingsvisie, testen we uw kennis van het Heëlesj en stelt het kindercollege vragen aan het college. De volgende Stadskrant komt uit in juni.

  Lees meer

 • Basisschool Gerardus Majella Heksenberg met de Trap-Step-Stap naar school

  20 april 2023 - Basisschool Gerardus Majella van de Heksenberg heeft succesvol meegedaan aan de Trap-Step-Stap challenge. Om dat te vieren reikte wethouder Marco Peters van Mobiliteit op donderdag 20 april de beker uit aan leerlingen van de school. Zo veel mogelijk kinderen gezond en veilig naar school. Niet met de auto. Maar op de fiets, met de step of te voet. Dát is het doel van de Trap-Step-Stap Challenge.

  Lees meer

 • Eerste onbemande medische dronevlucht over landsgrenzen

  20 april 2023 - Op 21 april 2023 vanaf 10.00 vindt een eerste onbemande dronevlucht plaats tussen Heerlen en Aken. Het doel is om zo dicht mogelijk op te stijgen en landen bij het Klinikum en Zuyderland. In deze vlucht komen meerdere innovaties en uitdagingen samen. Het is de eerste keer dat onbemand over een grens én buiten de zichtwijdte wordt gevlogen.

  Lees meer

 • Natuursteen Promenade krijgt 2e leven

  19 april 2023 - Vandaag, woensdag 19 april 2023, vond een mooi staaltje van hergebruik plaats in de Heerlense binnenstad. Daar gingen 120 m2 gele natuursteen over in de handen van een kerkbestuur uit Hunsel, Leudal. De stenen komen van de Promenade en worden opnieuw gebruikt voor een pad bij een kerkhof.

  Lees meer

 • Meer ruimte voor lang parkeren

  19 april 2023 - Om de beschikbare parkeercapaciteit in de stad zo goed mogelijk te benutten wordt elk jaar een onderzoek uitgevoerd. In dat onderzoek worden ook zoveel als mogelijk de wensen van ondernemers, bewoners en bezoekers meegenomen. Voor het betaald- en vergunning parkeren 2023 heeft het college ingestemd met een aantal wijzigingen en aanvullingen. De aanpassingen worden naar verwachting half mei ingevoerd.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.