Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Praat op 12 december mee over de toekomst van het ziekenhuis in Heerlen

30 november 2023 - Geef u uiterlijk 7 december op en praat op 12 december mee: uw stem is nu uitermate belangrijk voor een goede zorg, ook na 2030! Dankzij het protest tegen de afbouw van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen, moet Zuyderland het proces zorgvuldiger doorlopen om tot een nieuw plan te komen. Hierin moet het ziekenhuis de stem van de inwoners betrekken. Ook de meningen van zorgverzekeraars, huisartsen en andere partijen moeten worden gehoord. Zuyderland organiseert hiervoor onder meer een inwonersbijeenkomst op 12 december in Auberge de Rousch.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Uitbreiding opvang Oekraïense vluchte-lingen in Huize de Berg

  15 november 2023 - Op 1 februari 2024 wordt het aantal opvangplekken in Huize de Berg in Heerlen uitgebreid met 60 plekken voor gevluchte vrouwen en kinderen uit Oekraïne. Momenteel verblijven er ongeveer 130 vrouwen en kinderen. Met de 60 nieuwe opvangplekken wordt een uitbreiding gerealiseerd, maar tegelijkertijd ook het maximale uit de ruimte op deze locatie gehaald. Dat betekent dat hierna geen uitbreiding meer mogelijk is in het bestaande gebouw.

  Lees meer

 • Incluzio wordt nieuwe uitvoerder maatschappelijke ondersteuning in Heerlen

  14 november 2023 - Stichting Incluzio Uitvoering gaat in Heerlen vanaf 1 januari 2024 de maatschappelijke ondersteuning uitvoeren. Het contract met de huidige uitvoerder Stand-By! loopt per die datum af. Na een intensief en zeer zorgvuldig subsidietender traject, heeft het college besloten de subsidie voor de uitvoering van de maatschappelijke ondersteuning op grond van de Wmo, te verlenen aan Incluzio. De gunning geldt voor de periode 2024-2027, met een mogelijke verlenging van drie maal twee jaar.

  Lees meer

 • Mantelzorgtest geeft inzicht in hulp

  13 november 2023 - De mantelzorgtest van de gemeente Heerlen staat sinds 10 november online. Mantelzorgers die de test doen, zien direct op welke terreinen ze de meeste ondersteuning bieden en hoe zwaar dat voor hen weegt. Aansluitend krijgen ze informatie en tips waar ze de juiste hulp kunnen krijgen in hun eigen buurt.

  Lees meer

 • Uitnodiging: GMS Café woensdag 29 november

  8 november 2023 - Op woensdag 29 november 2023 gaan we tijdens het GMS Café met elkaar in gesprek. De winter staat weer voor de deur en de energieprijzen zijn nog hoog. Het besparen van energie centraal. Kom comfortabel de winter door! Meedoen en mee eten is gratis, komt u met uw buren gezellig mee eten?

  Lees meer

 • Aftrap inclusietraject speeltuinen

  2 november 2023 - Op 4 november bereikt de gemeente Heerlen een mijlpaal in het streven naar inclusieve speeltuinen in Heerlen. De afgelopen maanden hebben kinderen met een beperking, samen met hun begeleiders, onderzocht hoe we een aantal Heerlense speeltuinen inclusiever kunnen maken. Namens het college van B&W neemt wethouder Jordy Clemens de resultaten van het testpanel in ontvangst.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen lanceert nieuwe energiemaatregelencampagne ‘Heel Heerlen Bespaart’

  31 oktober 2023 - Energiearmoede blijft ook komende winter een sociaal probleem dat een voortdurende lokale inzet vereist, zeker in Heerlen. Met het oog op de aankomende winter lanceert gemeente Heerlen samen met het Nationaal Programma Heerlen Noord vanaf 2 november een nieuw pakket energiemaatregelen onder de noemer ‘Heel Heerlen Bespaart’.

  Lees meer

 • Een stap richting een aardgasvrij en energiezuiniger Heerlen

  31 oktober 2023 - Op 31 oktober 2023 heeft het college van B&W in Heerlen de ontwerpversie van de Transitievisie Warmte 2.0 goedgekeurd. De Transitievisie Warmte 2.0 komt in plaats van de Transitievisie Warmte 1.0 die op 26 januari 2022 door de gemeenteraad werd vastgesteld. In deze Transitievisie Warmte staat een buurtgerichte aanpak beschreven om stappen te zetten naar energiezuinige en aardgasvrije woningen en gebouwen in Heerlen.

  Lees meer

 • Peter van Zutphen ontvangt zilveren erepenning

  30 oktober 2023 - Peter van Zutphen, die bijna 20 jaar lang wethouder voor met name (delen van) het sociaal beleid in Heerlen is geweest, heeft vrijdag 27 oktober 2023 de zilveren erepenning van de gemeente Heerlen ontvangen.  Zijn jarenlange inzet op het gebied van welzijn, zorg, jeugd en armoedebeleid zijn voor het college aanleiding voor deze uitreiking.

  Lees meer

 • Operatie Steenbreek: Tegels eruit, groen erin!

  30 oktober 2023 - Bij de gemeente Heerlen zijn afgelopen weekend de plantpakketten opgehaald door de circa 40 deelnemers van de najaarsronde van Operatie Steenbreek. Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) overhandigde de eerste exemplaren

  Lees meer

 • Monumentale trompetboom krijgt speciale behandeling

  27 oktober 2023 - De grote trompetboom (Catalpa bignonioides) bij de ingang van het Raadhuis aan de Geleenstraat heeft deze week een speciale behandeling gehad. Met een geavanceerde techniek is de bodem verrijkt met organische voedingssupplementen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.