Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Komt u in aanmerking voor het MantelzorgcomplimentPLUS 2021?

6 mei 2021 - Heerlen spreekt haar waardering uit voor de vele mantelzorgers die, dag in dag uit, zorgen voor hun naaste. Bent u zorgvrager (hulpbehoevend) en wilt u uw mantelzorger(s) bedanken voor de geboden zorg? Dan kunt u voor het MantelzorgcomplimentPLUS 2021 in aanmerking komen. Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment ontvangen, dan betalen wij het mantelzorgcompliment 2021 automatisch uit.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Heerlen partner van de Marc Cornelissen Brightlands Award

  27 november 2020 - De Gemeente Heerlen wordt partner van de stichting Marc Cornelissen Brightlands Award. Daaraan verbindt het tevens de verplichting om drie jaar lang elk jaar een bijdrage te leveren van 5000 euro. Op deze manier wil de gemeente bijdragen aan de groei en de bekendheid van de Award. De stichting wil talentvolle duurzaamheidspioniers uit onze provincie en daarbuiten uitdagen en aanmoedigen om mee te werken aan een duurzame samenleving en aan Limburg en Nederland, als plek voor innovatie op het gebied van duurzaamheid.

  Lees meer

 • Loek Damen (OPH) nieuwe wethouder

  13 november 2020 - Loek Damen is donderdag 12 november beëdigd als nieuwe wethouder van de gemeente Heerlen. Tijdens dezelfde bijeenkomst is Wiel Gouders toegelaten als raadslid voor de OPH.

  Lees meer

 • Ongeveer 1,2 miljoen van Rijk voor huisvesting kwetsbare groepen

  11 november 2020 - De gemeente Heerlen ontvangt € 1.175.265 van het Rijk voor de huisvesting van kwetsbare groepen. Ongeveer de helft van dit bedrag gaat naar 21 Skaeve Husen, die verspreid over heel Parkstad worden gerealiseerd. De andere helft is bestemd voor de aanpak van overlast gevende kamerverhuur én voor mensen die op korte termijn op zoek zijn naar een woning, de zogenoemde spoedzoekers.

  Lees meer

 • Novembernota 2020

  10 november 2020 - In de Novembernota 2020 behandelen we de afwijkingen in kosten en opbrengsten ten opzichte van de begroting van dit jaar. Hierin staan zowel de positieve als de negatieve financiële ontwikkelingen ten opzichte van de begroting 2020, op basis van de inzichten tot en met september, inclusief grote afwijkingen uit oktober 2020. De Novembernota 2020 laat een positieve prognose zien van 2,8 miljoen euro.

  Lees meer

 • Twee gratis mondkapjes voor minima in Heerlen

  3 november 2020 - Woont u in Heerlen en heeft u een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u binnenkort twee gratis mondkapjes van de gemeente Heerlen. Voor u en anderen die op uw adres staan ingeschreven (vanaf 13 jaar). U krijgt vanzelf de mondkapjes in de bus. Andere minima in onze stad kunnen ons bellen en twee gratis mondkapjes aanvragen.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheidingen voor Annie Stanneveld - Diesveld en Paul Haenen

  2 november 2020 - In de afgelopen dagen hebben twee Heerlenaren een koninklijke onderscheiding gekregen: Annie Stanneveld-Diesveld en Paul Haenen. Beide zijn benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Bekijk de video voor een korte impressie hoe zij het lintje mochten ontvangen en hun reacties. Wij zijn trots op deze Heerlenaren!

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.