Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hulp en advies bij huiselijk geweld

Kindermishandeling, ouderenmishandeling, geweld thuis of in organisaties; het stopt nooit vanzelf. Tegen al deze vormen van geweld kunt u iets doen, hoe moeilijk dat ook is. Laat het er niet bij zitten.

Voor hulp en advies bij huiselijk geweld kunt u dag en nacht gratis bellen met Veilig Thuis.

U kunt bij Veilig Thuis terecht voor gratis hulp en advies bij huiselijk geweld. Huiselijk geweld is soms lichamelijk, zoals slaan. Maar ook iemand verwaarlozen, afpersen of vaak uitschelden kan huiselijk geweld zijn.

U kunt Veilig Thuis dag en nacht bellen. Ook als u vragen heeft of zich zorgen maakt om iemand anders. Of als u zelf geweld gebruikt. U kunt anoniem blijven.

Een lokale hulpverlener van Veilig Thuis beantwoordt uw vragen en geeft advies. Ook bespreekt de hulpverlener met u welke professionele hulp er nodig is.

Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals.

De burgemeester mag een huisverbod opleggen van tien dagen bij (dreigend) huiselijk geweld of (een ernstig vermoeden van) kindermishandeling. Als het nodig is kan de burgemeester het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Op dat moment start ook de hulpverlening voor het slachtoffer(s) en pleger(s).

Bij direct gevaar belt u 112.

Zo vraagt u om hulp of advies bij huiselijk geweld:

  • Bel Veilig Thuis op 0800 – 2000 (gratis). U kunt dag en nacht bellen.
  • Spreek uw gemeente of woonplaats in.
  • U wordt doorverbonden met Veilig Thuis in uw omgeving.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.