Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Horecabedrijf door paracommerciële instellingen

Paracommerciële instellingen kunnen activiteiten organiseren waarbij geen alcohol te krijgen is. Er zijn activiteiten waarbij sportinstellingen en gemeenschapshuizen mogen afwijken van de regels. Wilt u wel zwak-alcoholische drank schenken? Meld dit bij de gemeente.

Er gelden specifieke regels omtrent het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken door paracommerciële instellingen (artikel 2:34b APV).

Voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken is een Drank- en Horecawetvergunning vereist. Het is niet toegestaan om sterk alcoholhoudende drank te verstrekken, m.u.v. bewoners van een zorginstelling. Voor het verstrekken van alcoholvrije dranken en eetwaren is een exploitatievergunning horeca vereist.

Paracommerciële instellingen kunnen activiteiten organiseren waarbij geen alcohol te krijgen is. Er zijn activiteiten waarbij sportinstellingen en gemeenschapshuizen mogen afwijken van de regels. Wilt u wel zwak-alcoholische drank schenken? Uw stichting of vereniging moet beschikken over een Drank- en Horecawetvergunning (paracommercie).

Voor iedere paracommerciële instellingen gelden standaard regels voor het schenken van zwak-alcoholische dranken. Er zijn activiteiten waarbij sportinstellingen en gemeenschapshuizen mogen afwijken van de regels. Wilt u zwak-alcoholische drank schenken? Meld dit bij de gemeente.

In de flyers bij 'Meer informatie' kunt u per type instelling lezen wanneer u zwak-alcoholische drank mag schenken. Hier leest u ook wanneer u een melding moet doen.

Het schenken van sterke drank is in bijna alle gevallen verboden. Verder moet u altijd een paracommerciële drank- en horecawetvergunning hebben.

Het doen van een melding is gratis.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.