Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bereikbaarheid Heerlen

Heerlen is goed bereikbaar. Weinig files, rechtstreekse verbindingen, stations dichtbij de winkelgebieden en voldoende parkeergelegenheid.

Met de auto

Er zijn rechtstreekse verbindingen vanuit Aken-Antwerpen (E314/A76) en Eindhoven-Maastricht (A2/A79) en via de N281. De Binnenring (Beersdalweg-Wickraderweg-Euregioweg) verbindt het hele Parkstadgebied op een snelle manier met elkaar. Parkeren in het centrum staat aangegeven via de blauwe parkeergeleidingsborden.
Let op: Rond het centrum wordt vaak gebruik gemaakt van een parkeervergunningensysteem voor bewoners.

Met het openbaar vervoer

In Heerlen zijn een drietal treinstations, waaronder natuurlijk Heerlen-centraal van waar u rechtstreeks het stadscentrum in kunt wandelen. Via station Heerlen-Woonboulevard kunt al uw woon-boodschappen doen en Heerlen-Kissel heeft een goede aansluiting richting Duitsland. Als treinreiziger kunt u voordelig parkeren bij de P&R aan de Parallelweg in Heerlen of gebruik maken van de OV-fietsen bij het station.
Reisinformatie van het bus- en treinvervoer kunt u vinden via de website 9292.

Met de fiets

Heerlen heeft een gratis bewaakte fietsenstalling aan de Akerstraat 20. Er is plek voor 196 fietsen en elektrische fietsen. Er zijn ook accu-oplaadplaatsen beschikbaar. 

Openingstijden fietsenstalling 

Maandag t/m zaterdag: 7.00 uur tot 23.00 uur. 
Zondag: 12.00 uur tot 18.00 uur.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.