Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bezoekersparkeren in vergunningengebied

Krijgt u visite? U kunt het parkeren van uw bezoek online regelen. Meld uw bezoek aan via het bezoekersdeel van het online parkeerloket op uw smartphone, tablet of computer. Uw voordeel: u betaalt per minuut, net zolang als uw bezoek parkeert en tegen een gereduceerd tarief.

Om de bezoekersregeling aan te vragen hoeft u geen auto of een parkeervergunning te hebben. U kunt maximaal 96 parkeeruren inkopen per kwartaal. U kunt ook meerdere bezoekers tegelijk laten parkeren.

Heeft u mantelzorg nodig? Dan kunt u hiervoor extra uren (96 per kwartaal) aanvragen bij het loket. Deze extra uren voor mantelzorg vraagt u op dezelfde manier aan als het gewone bezoekersparkeren. kijk bij ‘Doen en meenemen’.

Tarieven 2024

€ 0,40 per bezoeker per uur.
U kunt van tevoren een bedrag op uw account zetten om dit bezoekersparkeren te betalen.  
Per kwartaal kunt u maximaal 96 parkeeruren inkopen voor de bezoekersregeling. Daarnaast kunt u 96 uur extra inkopen voor mantelzorg.

 Uitzondering proef Eikenderveld:

Bij de proef Eikenderveld is bezoekersparkeren gratis.

U kunt uw aanvraag zelf doen met uw smartphone, tablet, iPad of computer bij het online loket.

Eerst eenmalig bezoekersregeling aanvragen

Voordat u het parkeren van uw bezoek online kunt regelen, moet u eerst het product ‘bezoekersregeling’ aanvragen bij het online parkeerloket: parkeren.heerlen.nl. Maak een account aan en vraag het eenmalig aan:

 1. Ga naar het online parkeerloket op parkeren.heerlen.nl
 2. Log in met uw DigiD of E-herkenning (voor bedrijven).
 3. Geef uw e-mailadres.
 4. Bevestig uw e-mailadres in uw mail-inbox: U ontvangt een e-mail met een verificatiecode.
 5. Vul deze code in en bevestig.
 6. U kunt nu direct aan de slag in het online parkeerloket.
 7. Kies het product ‘bezoekersregeling’.
 8. U krijgt een mail met een meldcode en een pincode. LET OP: Bewaar deze goed, want u hebt ze altijd nodig als u bezoek wil aanmelden!

Uw parkeertegoed opwaarderen

Voor het eerste gebruik moet u uw parkeertegoed opwaarderen. Dit kan via het menu dat u ziet als u op de drie streepjes linksboven in het scherm drukt en kiest voor ‘Opwaarderen’.

Daarna kunt u uw bezoek altijd aan- en afmelden:

 1. Ga naar het loket bezoekersregeling op de webpagina: parkeren.heerlen.nl/DVSportal (Deze link staat ook in de email die u bij het aanvragen van de bezoekersregeling hebt gekregen.)
 2. Log in met de meldcode en pincode die in deze email staan.
 3. Vul het kenteken van uw bezoek in en de tijd waarop uw bezoek komt.
 4. Het systeem vult zelf een bezoekduur van 2 uur in. Dit kunt u veranderen als u wilt.
 5. U kunt het bezoek ook afmelden als het eerder vertrekt. Zo betaalt u niet te veel.

Moeite met digitale zaken of geen Digid of Ideal?

Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijk voor mensen die geregeld online zijn. Heeft u moeite met digitale zaken? Dan kunt u voor hulp bellen met het klantcontactcentrum van gemeente Heerlen tel. 045-5605040.
Heeft u geen DigiD of iDeal: Dan kunt u (online) een afspraak maken bij onze publieksbalie. Neem een identiteitsbewijs en uw BSN-nummer mee. Na het invullen van een formulier en de controle van uw identiteit mailen we u de gegevens om in te loggen en aan te vragen.

Het bezoekersparkeren gaat meteen na het melden in. De minuut dat u uw bezoek afmeldt, stopt het bezoekersparkeren.
Het systeem kiest bij het aanmelden voor twee uur parkeren. Dit kunt u zelf aanpassen. Als het bezoek eerder vertrekt, kunt u het bezoek afmelden via het online loket.

In Eikenderveld is bezoekersparkeren tijdens de proef gratis. Als het bezoek langer blijft dan twee uur gratis parkeren, meld dan moet het bezoek opnieuw aan.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.