Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bijstand voor jongeren aanvragen

Bent u werkloos en tussen de 18 en 27 jaar? U kunt een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente waar u woont. Bijstand is een uitkering voor mensen die - een tijdje - niet genoeg geld hebben om van te leven. Voor jongeren tussen 18 en 27 jaar gelden speciale voorwaarden.

Wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? Schrijf u in als werkzoekende op www.werk.nl en vul daarna het meldingsformulier in. 

Een bijstandsuitkering is een uitkering die u vanaf uw 18e kunt aanvragen bij de gemeente waar u woont.
Kunt u terug naar school? Hebt u nog recht op studiefinanciering? Dan gaat u een opleiding volgen en stopt het recht op een uitkering automatisch.

Wilt u een uitkering aanvragen? Schrijf u in als werkzoekende op www.werk.nl/werkzoekenden. Daarna vult u het meldingsformulier voor een bijstandsuitkering in. We vragen dan ook naar uw persoonlijke situatie. Als wij het ingevulde formulier (digitaal) hebben gekregen, nodigen wij u uit voor een gesprek. Ook kijken we naar uw mogelijkheden om te gaan werken of om een opleiding te gaan volgen. We nemen hiervoor nog een keer contact met u op en plannen een extra gesprek.

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.