Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Brede Maatschappelijke Voorziening Heerlerbaan

Heerlerbaan krijgt een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV). Een ontmoetingsplek waarin allerlei maatschappelijke activiteiten plaatsvinden op het gebied van onderwijs, gezondheid, zorg, welzijn, cultuur en bewegen. 


De BMV wordt een plek voor inwoners, leerlingen en hun ouders, jongeren, ouderen: iedereen is er welkom. Een nieuwe plek waar jongeren samen kunnen opgroeien en waar volwassenen elkaar kunnen ontmoeten. En waar we samen bouwen aan het Heerlerbaan van de toekomst. Er komen veel partners samen. Denk aan onderwijs, dagbesteding of zorg.

Projectparters in dit project zijn OBS De Tovercirkel, Basisschool de Windwijzer, Peuteropvang Heerlen, Humankind, SCHUNCK bibliotheek, Heerlen Stand-By!, JENS, Huisartsenpraktijk Heerlerbaan, Stichting De Caumerbron.

Het laatste nieuws

nieuws

Opbouw kraan en toekomstige werkzaamheden BMV

12 januari 2023 - Momenteel zijn de voorbereidingen voor de opbouw van de kraan op de bouwplaats van de BMV in volle gang. De kraan wordt in week 3 (16 – 20 januari) opgebouwd. Dit zal waarschijnlijk twee dagen in beslag nemen. Nadat de kraan is opgebouwd, kan het gebouw langzaam de hoogte in.

Lees meer

Inloopdag BMV Heerlerbaan en winkelcentrum Giesen-Bautsch

3 november 2022 - Op 15 november organiseren we samen met aannemer BAM en projectontwikkelaar Rialto een inloopmiddag om u te informeren over De Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Heerlerbaan en winkelcentrum Giesen-Bautsch. U kunt binnenlopen tussen 16:00 en 19:00 uur in de Caumerbron.

Lees meer
Impressie BMV Heerlerbaan

Vervolg sloop BMV Heerlerbaan

15 mei 2022 - Heerlerbaan krijgt een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) en het project is inmiddels volop in voorbereiding. In dit nieuwsbericht vertellen we u graag meer over de sloop, het bestemmingsplan en de tijdelijke locaties van partners.

Lees meer
Impressie BMV Heerlerbaan

Start sloop OBS De Tovercirkel inclusief de gymzaal

25 februari 2022 - Heerlerbaan krijgt een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) en het project is inmiddels volop in voorbereiding. Binnenkort gaan we echt van start en in dit nieuwsbericht lees je de laatste ontwikkelingen.

Lees meer
impressie heerlerbaan

Ontwerp bestemmingsplan BMV Heerlerbaan

20 december 2021 - Op en rondom de plek waar nu de openbare basisschool de Tovercirkel ligt, bouwen we de Brede Maatschappelijke Voorziening Heerlerbaan. Het bestaande bestemmingplan is daarvoor niet meer voldoende. Er komt bijvoorbeeld flink meer onderwijs. Daarom moet de gemeente een nieuw bestemmingsplan maken.

Lees meer
ontwerp bmv heerlerbaan

Aanbesteding bouwpartner

28 juli 2021 - Het definitief ontwerp is vastgesteld door de gebruikers van de BMV. De aanbestedingsprocedure voor de aannemer is lopende.

Lees meer
impressie BMV

Meld u aan voor de Meedenkgroep

22 maart 2021 - We zoeken een aantal mensen die dicht bij de BMV wonen, werken of ondernemen, om af en toe met ons mee te denken. Bijvoorbeeld over hoe de omgeving rondom de BMV wordt ingericht. We nodigen u dan een paar keer uit voor een (online) overleg.

Lees meer
wethouder Jordy Clemens vertelt

Video voorlopig ontwerp BMV

22 maart 2021 - Aan de Vullingsweg bouwen we een brede maatschappelijke voorziening (BMV) voor de Heerlerbaan. Deze komt op de plek waar nu de openbare basisschool de Tovercirkel ligt. De BMV komt in een mooi nieuw en duurzaam gebouw met een natuurlijke uitstraling.

Lees meer

Wie, wat en wanneer?

Globale planning

Alle wensen en eisen van de projectpartners zijn in kaart gebracht en er is een architect geselecteerd: TenW architecten adviseurs. Maar waar zijn we nu mee bezig en wat gaat er de komende maanden zoal gebeuren? Hieronder volgt op hoofdlijnen de planning.

Tekening van de plattegrond

Deze tekening toont de plattegrond en daarmee ook de indeling van de nieuwe BMV.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.