Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Vervolg sloop BMV Heerlerbaan

Heerlerbaan krijgt een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) en het project is inmiddels volop in voorbereiding. In dit nieuwsbericht vertellen we u graag meer over de sloop, het bestemmingsplan en de tijdelijke locaties van partners.

Start sloop

In de afgelopen periode is het bestaande gebouw van de voormalige Tovercirkel, The Flash en bibliotheek Schunck inpandig gestript. Dit betekent dat de vloerbedekking en niet dragende binnenwanden zijn verwijderd. Vanaf halverwege mei is de daadwerkelijke sloop van de gebouwen gestart. Dit kan overdag enige geluidshinder met zich mee brengen. Tussen 7.00 en 17.00 uur kunt u sloopactiviteiten verwachten. De afvoer van het sloopmateriaal verloopt via de Corisberg en de Vullingsweg richting Caumerweg. Het bouwverkeer mijdt hiermee de route langs het winkelcentrum. De bouwplaats is afgezet met bouwhekken en wordt de komende tijd verder ingericht.

Na de sloop starten we met het aanleggen van het bodemenergiesysteem en de fundering. De BMV wordt namelijk onafhankelijk van fossiele brandstoffen voor het verwarmen en koelen van het gebouw. Daarnaast gaan we funderingspalen voor het gebouw plaatsen.

Let op de veiligheid van uw kinderen

Afgelopen week zijn er een aantal minderjarigen op de bouwplaats gesignaleerd. Op de bouwplaats zijn gepaste maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. We willen u waarschuwen voor de risico’s van spelende kinderen op de bouwplaats. Een bouwplaats is geen speelplaats.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan van BMV Heerlerbaan is vorige week bestendigd. Er zijn geen bezwaren bij de Raad van State ingediend.

Tijdelijke locaties

SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan is verhuisd naar haar tijdelijk onderkomen op Vullingsweg 167 (voorheen buurthulp Heerlerbaan, achter de Chinese School). Kom langs, voor een mooi boek, een praatje of een van de activiteiten. Het sociaal-maatschappelijk werk van Alcander en

Jens is ook tijdelijk ondergebracht op dezelfde locatie. Van hieruit zetten de organisaties hun activiteiten voort totdat ze intrek kunnen nemen in de BMV.

Download de app ‘BAM bouwt’

Met de gratis omgevingsapp ‘BAM bouwt’ blijft u op de hoogte van de actuele werkzaamheden en de planning. Download de app in de App Store of Google Play Store. U kunt de app zo instellen dat u automatisch een melding ontvangt bij nieuws. 

Heeft u vragen?

Dan beantwoorden we die graag. Voor specifieke vragen over de bouw of hinder kunt u contact opnemen met BAM via 043-3088330. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente via nummer 045-5605040 of stuur een e-mail naar info@heerlen.nl. Als u een e-mail stuurt, vermeld in het onderwerp dan ‘BMV Heerlerbaan’.

Impressie BMV Heerlerbaan

Datum nieuwsbericht

15 mei 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.