Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Een mooie, fijne, schone buurt via de Buitenkans

Je hebt altijd nét een ander idee over je buurt dan de gemeente. Zo jammer bijvoorbeeld dat dat veldje verderop ligt te verpieteren. Hoe maak jij je buurt beter, anders, gezelliger, leuker, mooier of veiliger? Laat het ons weten!

Ga naar de schatkaart buitenkans

Filmpjes over de Buitenkans!

Imkeren in Welten Buitenkans Heerlen
Buurtdeals

Pak je kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken dan het al is. Van buurtmoestuin, tot een outdoor fitness tot een jeu de boules baan: alle ideeën zijn welkom. Voor inspiratie kijk je naar de voorbeelden hieronder.

Imkeren in Welten Buitenkans Heerlen
Heerlen Schoon

Een schone stad bereiken we het makkelijkst met een handje hulp. Een schone buurt voelt fijn en veilig. Zie je het dus ergens fout gaan in de wijk? Laat het ons weten. Door samen een opruimactie te organiseren, of door een vuilnisbak te adopteren houden we Heerlen lekker schoon.


Meer filmpjes...

Lavendel en een smoelenboek: zo werd de buurt mooier maar ook gezelliger
Welten mooier en gezelliger door de Buitenkans

In Welten gingen buren aan de slag tegen overlast van bomen zoals wortelopdruk en loszittende tegels. Kijk hoe mooi het geworden is. En toen kwam het een idee van een smoelenboekje voor de buurt. Dus zo weet iedereen wie wie is intussen.

Kleur en fleur in Heerlerbaan Buitenkans
Kleur en fleur in Heerlerbaan

Meer planten en bloemen in de straat. Miryam nam de regie in eigen hand en sloot een buurtdeal met ons. De straat wordt er leuker van en zo leren ook de buren elkaar beter kennen!

Imkeren in Welten Buitenkans Heerlen
Imkeren in Welten

Elno heeft een veldje in bruikleen van de gemeente Heerlen gekregen omdat hij wilde imkeren. Bijen hebben het tegenwoordig moeilijk, dus dit was een win-win! Bekijk het filmpje!

een total makeover voor de elektrakast in je eigen straat
Een supermooi elektrakastje in Douve Weien

Bekijk het filmpje waarin Minke vertelt over de make-over van een lelijk elektrakastje in haar straat. Samen met haar dochtertje en kunstenares Amber Delahaye maakten ze er iets moois van!

Een basketbalveldje waar de kinderen leuk kunnen sporten en spelen in de Rennemig.
Het basketbalveldje in Rennemig

In dit filmpje vertelt Patrick enthousiast hoe hij een mooi basketbalveldje heeft gerealiseerd in zijn buurt, de Rennemig. Samen met buurtgenoten en de gemeente Heerlen!

Mevrouw Hahn beheert een openbare boekenkast in Mariagewanden in Hoensbroek
De minibieb in Mariagewanden

In dit filmpje vertelt Wil hoe zij een openbare boekenkast in haar buurt beheert. Met hulp van de buurt zijn er altijd genoeg boeken in deze 'minibieb'. En iedereen kan een boek lenen uit de kast.

buurtdeal
Koeltoren Mariarade

Kijk hoe buurtbewoners van Mariarade de handen uit de mouwen staken en een houten koeltoren opbouwden. Nu heeft hun pleintje een echte eyecatcher!

buurtdeal Rosarium Aarveld buitenkans
Rosarium Aarveld

Kijk naar deze prachtige rozentuin die onderhouden wordt door enthousiaste vrijwilligers. De tuin dreigde verloren te gaan, maar dankzij hun inzet blijft dit mooie plekje behouden.

buurtdeal
Parcours Molenberg

Kijk hoe Roger Hendrix van een fysiotherapiepraktijk in Molenberg samen met buurtbewoners een braakliggend veld heeft veranderd in een stoer buitenparcours!


Producten

Buurtdeal

Pak uw kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken dan het al is. Van het plantsoen een outdoor fitness maken of liever een buurt-moestuin? Een jeu de boules baan op het verloren plaatsje langs dat hoekpand? Leuk! Alle ideeën zijn welkom. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Schoonmaakactie

Heerlen is Supporter van Schoon en wil samen met u de uitdaging aangaan om de buurten en de stad aantrekkelijk te maken. Ook u kunt hieraan meehelpen. Meld u aan als Held of Vriend van Heerlen Schoon voor een eenmalige schoonmaakactie of adopteer een afvalbak.

Regeling buurtactie Heerlen

De gemeente geeft een subsidie aan inwoners of organisaties van bewoners van Heerlen die voor en met elkaar in hun buurt aan de slag gaan.


Wil je meer weten over de Heerlense stadsdelen en buurten, kijk dan op de pagina met buurtinformatie.

Tip: u kunt ook financiële ondersteuning krijgen voor buurtinitiatieven van Frisse Wind! Frisse Wind zoekt in Heerlen naar nieuwe en waardevolle ideeën voor de stad en helpt Heerlenaren met het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. Frisse Wind Heerlen wordt mogelijk gemaakt door de City Boost-donatieregeling van het particuliere VSB fonds. Kijk voor meer info op de website van frissewindheerlen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.