Een mooie, fijne, schone buurt via de Buitenkans

Je hebt altijd nét een ander idee over je buurt dan de gemeente. Zo jammer bijvoorbeeld dat dat veldje verderop ligt te verpieteren. Hoe maak jij je buurt beter, anders, gezelliger, leuker, mooier of veiliger? Laat het ons weten!

Filmpjes over de Buitenkans!

Buurtdeals

Imkeren in Welten Buitenkans Heerlen

Pak je kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken dan het al is. Van buurtmoestuin, tot een outdoor fitness tot een jeu de boules baan: alle ideeën zijn welkom. Voor inspiratie kijk je naar de voorbeelden hieronder of klik op de kaart voor een overzicht van alle buurtdeals in Heerlen.

Heerlen Schoon

Imkeren in Welten Buitenkans Heerlen

Een schone stad bereiken we het makkelijkst met een handje hulp. Een schone buurt voelt fijn en veilig. Zie je het dus ergens fout gaan in de wijk? Laat het ons weten. Door samen een opruimactie te organiseren, of door een vuilnisbak te adopteren houden we Heerlen lekker schoon.

Wie, wat, waar?

Ga naar de kaart

Veel Heerlenaren gingen je al voor. Bekijk hier de kaart en laat je inspireren!


Meer filmpjes...

Lavendel en een smoelenboek: zo werd de buurt mooier maar ook gezelliger

Welten mooier en gezelliger door de Buitenkans
In Welten gingen buren aan de slag tegen overlast van bomen zoals wortelopdruk en loszittende tegels. Kijk hoe mooi het geworden is. En toen kwam het een idee van een smoelenboekje voor de buurt. Dus zo weet iedereen wie wie is intussen.

Kleur en fleur in Heerlerbaan Buitenkans

Kleur en fleur in Heerlerbaan
Meer planten en bloemen in de straat. Miryam nam de regie in eigen hand en sloot een buurtdeal met ons. De straat wordt er leuker van en zo leren ook de buren elkaar beter kennen!

Imkeren in Welten Buitenkans Heerlen

Imkeren in Welten
Elno heeft een veldje in bruikleen van de gemeente Heerlen gekregen omdat hij wilde imkeren. Bijen hebben het tegenwoordig moeilijk, dus dit was een win-win! Bekijk het filmpje!

een total makeover voor de elektrakast in je eigen straat

Een supermooi elektrakastje in Douve Weien
Bekijk het filmpje waarin Minke vertelt over de make-over van een lelijk elektrakastje in haar straat. Samen met haar dochtertje en kunstenares Amber Delahaye maakten ze er iets moois van!

Een basketbalveldje waar de kinderen leuk kunnen sporten en spelen in de Rennemig.

Het basketbalveldje in Rennemig
In dit filmpje vertelt Patrick enthousiast hoe hij een mooi basketbalveldje heeft gerealiseerd in zijn buurt, de Rennemig. Samen met buurtgenoten en de gemeente Heerlen!

Mevrouw Hahn beheert een openbare boekenkast in Mariagewanden in Hoensbroek

De minibieb in Mariagewanden
In dit filmpje vertelt Wil hoe zij een openbare boekenkast in haar buurt beheert. Met hulp van de buurt zijn er altijd genoeg boeken in deze 'minibieb'. En iedereen kan een boek lenen uit de kast.

buurtdeal

Koeltoren Mariarade
Kijk hoe buurtbewoners van Mariarade de handen uit de mouwen staken en een houten koeltoren opbouwden. Nu heeft hun pleintje een echte eyecatcher!

buurtdeal Rosarium Aarveld buitenkans

Rosarium Aarveld
Kijk naar deze prachtige rozentuin die onderhouden wordt door enthousiaste vrijwilligers. De tuin dreigde verloren te gaan, maar dankzij hun inzet blijft dit mooie plekje behouden.

buurtdeal

Parcours Molenberg
Kijk hoe Roger Hendrix van een fysiotherapiepraktijk in Molenberg samen met buurtbewoners een braakliggend veld heeft veranderd in een stoer buitenparcours!


Wil je meer weten over de Heerlense stadsdelen en buurten, kijk dan op de pagina met buurtinformatie.