Buurtaanpak Vrieheide

Bewoners zijn meer dan anders ook zelf aan zet en nemen hierin ook hun verantwoordelijkheid. een groep actieve bewoners richtten de coöperatie Vrieheide op. Met als doel: de verbetering van woningen én het versterken van de sociaal-economische situatie van bewoners.

In het beeldkwaliteitsplan staat hoe we willen dat Vrieheide-de Stack eruit ziet. Ook pakken we de sociale veiligheid aan en gaan we verder met de herontwikkeling van de Christus Koningkerk.  

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Vrieheide? Abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief. Stuur een bericht naar Onsvrieheide@heerlen.nl en volg ons op Facebook/onsvrieheide of via Twitter/onsvrieheide.

Ons Vrieheide

Vrieheide-de Stack is een bijzondere wijk waar mensen graag wonen. Tegelijkertijd zien we een wijk met lage inkomens, hoge werkeloosheid en woningen die in een slechte staat zijn en een hoog percentage particuliere woningeigenaren heeft. Dat vraagt om een andere aanpak. De gemeente, partners én natuurlijk de bewoners hebben de koers bepaald. Download de 'Buurtbusiness Vrieheide' (download pdf) voor meer informatie over de plannen voor de wijk.

Nieuws over
Kerk

Asbestverwijdering en onderzoeken Christus Koning Kerk
Afgelopen tijd zijn er in en rondom de kerk onderzoeken uitgevoerd en is er asbest weggehaald. De komende tijd zullen er meer onderzoeken plaats vinden. Op 3 en 4 oktober 2018 voeren we grondonderzoek uit.

CKK

Christus Koning Kerk architect bekend
Het architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven gaat aan de slag met de kerk. De kerk zal uiteindelijk een regionaal archief worden.

CKK

Christus Koning Kerk asbestsanering
Voordat we aan de uitvoering van de plannen voor de Christus Koning Kerk kunnen gaan beginnen, gaan we de asbest op een veilige manier uit het gebouw verwijderen.

ckk

Christus Koningkerk is vanaf vandaag rijksmonument
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft vandaag de Christus Koning Kerk namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgeroepen tot rijksmonument.


werken aan
Christus Koningkerk

Christus Koningkerk
In de kerk komt de archiefbewaarplaats van Historisch Goud. Voor Heerlen blijft hiermee een belangrijk gebouw van grote cultuurhistorische waarde bewaard.

Sociaal veilig in Heerlen
Niet de stenen maar de mensen zijn het uitganspunt bij de herstructureringsopgaven in Heerlen. We combineren het werken aan de fysieke leefomgeving met verbetering van de kansen voor de bewoners.


Of wilt u informatie over andere plannen en projecten in Heerlen? Bekijk dan onze pagina over plannen en projecten.