Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Buurtdeal

Pak uw kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken dan het al is. Van het plantsoen een outdoor fitness maken of liever een buurt-moestuin? Een jeu de boules baan op het verloren plaatsje langs dat hoekpand? Leuk! Alle ideeën zijn welkom. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Stuur uw idee in en leg in max. 500 woorden uit wat uw idee is. We bekijken dan samen wat mogelijk is. Via de Buitenkans zetten we samen de schouders onder een geweldige buurt of straat. De gemeente zorgt voor de basis. De bewoners voor de uitvoering en het beheer. Wij nemen contact met u op om verder te praten over het idee. 

Alle ideeën zijn welkom! Kom vooral met plannetjes. Samen bekijken we of we uw idee kunnen uitvoeren en wat we er voor nodig hebben. Wilt u snel aan de slag? Dat kan. Hier een paar tips om u op weg te helpen. 

Check in de buurt of u medestanders heeft

U kunt wel een metershoge houten steiger in het buurtplantsoen willen. Maar is de buurvrouw er net zo blij mee? Het is goed als u van tevoren in de buurt navraagt of de meeste bewoners uw idee leuk vinden.

Denk na over uw agenda

Fantastisch dat u een goed initiatief hebt voor de buurt. Zo wordt de schat aan mogelijkheden in de stad alleen maar groter. Denk wel van te voren na over wat uw idee aan tijd kost in bijvoorbeeld onderhoud. Past het wel in uw agenda? Het is zonde als u te laat ontdekt dat het geweldige idee al uw tijd opslokt.

Vul het aanvraagformulier in en mail het naar buurtinitiatieven@heerlen.nl 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.