Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Buurtdeal

Pak uw kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken dan het al is. Van het plantsoen een outdoor fitness maken of liever een buurt-moestuin? Een jeu de boules baan op het verloren plaatsje langs dat hoekpand? Leuk! Alle ideeën zijn welkom. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Stuur uw idee in en leg in max. 500 woorden uit wat uw idee is, dan kunnen we samen kijken wat mogelijk is. Via de Buitenkans zetten we samen de schouders eronder voor een geweldige buurt of straat. De gemeente zorgt voor de basis, bewoners voor de uitvoering en het beheer. Wij nemen contact met u op om verder samen te praten over het idee. 

Alle ideeën zijn welkom! Dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Kom er vooral mee. Samen bekijken we of we uw idee kunnen realiseren en wat ervoor nodig is. Wilt u snel aan de slag, dat kan. Hier vast een paar tips om u op weg te helpen. 

Check in de buurt of u medestanders heeft

U kunt wel een metershoge houten tijger in het buurtplantsoen willen; maar is de buurvrouw er ook zo blij mee? Het is goed als u van tevoren in de buurt nagaat of het merendeel van de bewoners uw idee leuk vindt.

Denk na over uw agenda

Fantastisch dat u een goed initiatief hebt voor de buurt. Zo wordt de schat aan mogelijkheden in de stad alleen maar groter. Bedenk u, voor u met ons in gesprek gaat, wat uw idee aan tijd kost in bijvoorbeeld onderhoud. Past het wel in uw agenda? Het is zonde als u te laat ontdekt dat het geweldige idee al uw tijd opslokt.

Vul het aanvraagformulier in en mail het op naar buurtinitiatieven@heerlen.nl 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.