Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Buurtinitiatief? Ja, graag!

Wilt u zelf de handen uit de mouwen steken om uw buurt te verbeteren? Dat kan op allerlei manieren. De gemeente biedt ondersteuning en subsidies om u te helpen een actieve rol in uw eigen buurt te spelen.


De gemeente heeft allerlei subsidiemogelijkheden voor burgers die aan de slag willen om hun buurt leuker, schoner of veiliger te maken. Zo is er de Buurtactie voor sociale activiteiten, Heerlen Schoon en de Buitenkans met de buurtdeal om iets te doen in de openbare ruimte. Heb jij een leuk initiatief en wil je je handen uit de mouwen steken voor je buurt? Laat het ons weten!

Want jij hebt misschien nét dat ander idee over je buurt dan de gemeente. Of hebt net dat ene bedacht om je buurt beter, anders, gezelliger, leuker, mooier of veiliger te maken. 

Mail of bel ons!

U kunt met al uw vragen terecht bij één centraal punt: het team buurtregie. Laat uw idee weten via mail: buurtinitiatieven@heerlen.nl of bel met uw buurtregisseur (zie overzicht hieronder).


Producten

Overzicht van buurtregisseurs Heerlen

Kijk in het overzicht welke buurtregisseur actief is in uw buurt.

Buurtdeal

Pak uw kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken dan het al is. Van het plantsoen een outdoor fitness maken of liever een buurt-moestuin? Een jeu de boules baan op het verloren plaatsje langs dat hoekpand? Leuk! Alle ideeën zijn welkom. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Schoonmaakactie

Heerlen is Supporter van Schoon en wil samen met u de uitdaging aangaan om de buurten en de stad aantrekkelijk te maken. Ook u kunt hieraan meehelpen. Meld u aan als Held of Vriend van Heerlen Schoon voor een eenmalige schoonmaakactie of adopteer een afvalbak.

Regeling buurtactie Heerlen

De gemeente geeft een subsidie aan inwoners of organisaties van bewoners van Heerlen die voor en met elkaar in hun buurt aan de slag gaan.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.