Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

En verder in het centrum...


rondleiding Heerlen-Centrum Tours Heerlen-Centrum

In Heerlen wordt hard gewerkt om van het centrum een aantrekkelijke plek te maken om te wonen, te werken en te bezoeken. Met onder meer nieuwe musea, een nieuw poppodium en een nieuw stadskantoor. Daarnaast worden leegstaande kantoren of winkels afgebroken of omgebouwd naar woningen. Ook wordt het stadshart groener en duurzamer. Om dat te realiseren zijn er tal van projecten in voorbereiding en uitvoering.

stad als speeltuin De Stad als Speeltuin

In Heerlen-Centrum verschenen in 2022 allerlei creatieve en speelse elementen die bezoekers - van jong tot oud - doen verwonderen en glimlachen. Want een stad waar gekke en leuke dingen gebeuren, is fijn om in te wonen, te werken en te bezoeken. In 2023 gaat de stad als Speeltuin vrolijk door!

samen maken we heerlen Resultaten participatietraject

In de maand juli heeft de gemeente Heerlen samen met het bureau 'Braining the Future' vier weken lang gewerkt aan de toekomst van Heerlen. Met een pop-up locatie aan de Promenade, mini-opdrachten en verschillende workshops werden nieuwe ideeën en wensen opgehaald voor Heerlen-Centrum. Braining the Future heeft deze informatie in een rapport verwerkt wat we graag met jullie willen delen; want samen maken we Heerlen!

mijnwater Aansluiting op mijnwater

Mijnwater is leverancier van duurzame energie en levert warmte en koelte aan kantoren, bedrijfspanden en woningen in Parkstad.

maankwartier Maankwartier

Een uniek stationsgebied dat refereert aan bouwstijlen uit de geschiedenis van haar omgeving, waaronder de Limburgse boerderijen, de mijnbouw en het Heerlens Romeins verleden.

xx Vijf pleintjes

Vijf bijzondere pleintjes in het hart van de stad! Inspirerende cultuurplekken

Foto van de mural aan de Morenhoek Murals

Kleurrijke muurschilderingen in het centrum; groot en klein!

Social Sofa met Simone Boode Social Sofa's

Om ons centrum nog mooier te maken zijn er unieke bankjes gemaakt, helemaal belegd met mozaïeksteentjes. Kunst om op te zitten.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.