Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

En verder in het centrum...


tekening van panden promenade 1 Promenade I

Aan Promenade I zien we in de toekomst de nieuwe onderwijshuisvesting voor Zuyd Hogeschool. Eind 2022 is op dit blok het voorkeursrecht gevestigd. Met als resultaat dat we onlangs het eerste pand hebben aangekocht. Het duurt nog wel even voordat er wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Tot die tijd zorgen we dat panden een zinvolle, tijdelijke invulling krijgen.

rondleiding Heerlen-Centrum Tours Heerlen-Centrum

In Heerlen wordt hard gewerkt om van het centrum een aantrekkelijke plek te maken om te wonen, te werken en te bezoeken. Met onder meer nieuwe musea, een nieuw poppodium en een nieuw stadskantoor. Daarnaast worden leegstaande kantoren of winkels afgebroken of omgebouwd naar woningen. Ook wordt het stadshart groener en duurzamer. Om dat te realiseren zijn er tal van projecten in voorbereiding en uitvoering.

jongetje is aan het schaken Uitnodiging - Save the Date - Walk Walk Dance

Heerlen onthult de eerste permanente Walk Walk Dance wereldwijd. Een megaprimeur! We zijn trots dat we in onze binnenstad een kunstwerk van de bekroonde Canadese kunst- en designstudio Daily tous les jours realiseren. Deze interactieve installatie tovert bij mensen van alle leeftijden gegarandeerd een glimlach op het gezicht.

samen maken we heerlen Resultaten participatietraject

In de maand juli heeft de gemeente Heerlen samen met het bureau 'Braining the Future' vier weken lang gewerkt aan de toekomst van Heerlen. Met een pop-up locatie aan de Promenade, mini-opdrachten en verschillende workshops werden nieuwe ideeën en wensen opgehaald voor Heerlen-Centrum. Braining the Future heeft deze informatie in een rapport verwerkt wat we graag met jullie willen delen; want samen maken we Heerlen!

mijnwater Aansluiting op mijnwater

Mijnwater is leverancier van duurzame energie en levert warmte en koelte aan kantoren, bedrijfspanden en woningen in Parkstad.

maankwartier Maankwartier

Een uniek stationsgebied dat refereert aan bouwstijlen uit de geschiedenis van haar omgeving, waaronder de Limburgse boerderijen, de mijnbouw en het Heerlens Romeins verleden.

xx Vijf pleintjes

Vijf bijzondere pleintjes in het hart van de stad! Inspirerende cultuurplekken

Foto van de mural aan de Morenhoek Murals

Kleurrijke muurschilderingen in het centrum; groot en klein!

Social Sofa met Simone Boode Social Sofa's

Om ons centrum nog mooier te maken zijn er unieke bankjes gemaakt, helemaal belegd met mozaïeksteentjes. Kunst om op te zitten.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.