Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Het laatste nieuws


landsfort herle Op zoek naar ons middeleeuws verleden

In Heerlen zijn we trots op ons verleden. En tussen al die bijzondere verhalen neemt de geschiedenis van middeleeuws Heerlen een bijzondere plek in. In de week van 18 september 2023 wordt er daarom archeologisch onderzoek uitgevoerd op het Schelmenhofje, de Bongerd en het Pancratiusplein. Hierdoor worden de oude grachten en structuren in kaart gebracht én proberen we de bouwdatum van de Schelmentoren te achterhalen.

fietsenstalling parallelweg Nieuwe, kleurrijke fietsenstalling aan de Parallelweg

Er komt een nieuwe bewaakte fietsenstalling aan de Parallelweg 2/2a met ruimte voor 800 (elektrische) fietsen en bakfietsen. Het wordt een aantrekkelijke, ruime en open fietsenstalling waar het gebruik van kleuren en lichtlijnen centraal staat. De verschillende kleuren wijzen de gebruikers de weg naar waar te parkeren.

schaakvloer Ontdek alle frivole Stad-als-Speeltuinplekken tijdens theatrale wandeling

Actrice en presentatrice Kiki van Aubel geeft aanstaande donderdagavond 31 augustus om 19.00 uur op eigen theatrale wijze een speelse rondleiding langs alle Stad-als-Speeltuinelementen die de bezoekers van de Heerlense binnenstad laten dansen, spelen, klimmen, fietsen, schaken, skaten en genieten. Als bonus is er ook de primeur van een nieuw element, de zoötroop. Het verzamel- en startpunt van de wandeling is het Stationsplein, onderaan de roltrap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Opening Park Romana Park Romana geopend met huwelijksvoltrekking

Heerlen heeft er een prachtige nieuwe locatie bij: Park Romana. Vandaag vond de feestelijke opening plaats van dit tijdelijke groene paradijsje op het Raadhuisplein, midden in het Romeins Kwartier. Dit gebeurde heel toepasselijk met een huwelijk. Trouwambtenaar was voor de gelegenheid locoburgemeester Jordy Clemens.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.