Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ambitiedocument 2022

Op 26 januari 2022 heeft de raad het ambitiedocument ‘Samen maken we het Centrum’ vastgesteld. Dit ambitiedocument is het vervolg op het Urban Bidboek uit 2016.

Vervolg op het Urban Bidboek
Het Urban Bidboek kwam op het moment waarop er behoefte was aan nieuwe perspectieven. Om Heerlen-Centrum verder te ontwikkelen naar een compactere en slimmere vorm. Maar ook naar een stedelijke woonkamer, economische motor, cultureel centrum en toegangspoort van Parkstad. Het idee was om uit te gaan van de aanwezige kwaliteiten en daarnaast nog meer samen te werken met overheidspartners, ondernemers, bewoners en vastgoedondernemers.
In het bidboek beschreven we vijf onderwerpen waaraan 26 concrete ambities/projecten werden verbonden. In dit ambitiedocument vragen we ons - samen met inwoners, ondernemers en partners - kritisch af waar we staan en wat ons nog te doen staat. Welke richting gaan we de komende jaren op en waar moeten we bijsturen? Daarbij is de interactie en afstemming met onder meer inwoners, instellingen, ondernemers, raad, provincie en regio zeer belangrijk.

Beijk het vastgestelde ambitiedocument
Bekijk het Urban Bidboek

Maankwartier naar Saroleastraat

Datum nieuwsbericht

1 februari 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.