Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Met de Voetjes van de Vloer

Buiten (leren) dansen? Dat kan nu op het pleintje bij de Morenhoek in Heerlen-Centrum. In het kader van ‘De Stad als Speeltuin’ is daar een interactieve installatie geplaatst die voorbijgangers verleidt tot dansen. Je kiest een van de vijf muziekstijlen, drukt op de knop en de muziek gaat spelen. Volg de voetstapjes op de vloer en je gaat vanzelf dansen. Van Rock ‘n Roll tot de Polka.

Voetjes van de Vloer stimuleert ontmoeting en beweging, en deelnemers leren iets nieuws. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens is enthousiast: “Het voegt extra beleving en speelsheid toe aan het centrum. En een speelse stad is een leuke stad, waar je graag langer wilt blijven. Dat is waar we het onder meer voor doen.”  Dat is ook de gedachte achter de Stad als Speeltuin, waar dit project onderdeel van uitmaakt. Een (interactief) belevingsconcept waarbij de binnenstad van Heerlen steeds meer wordt ingericht als eigentijdse speeltuin voor iedereen. 

Meer speelse elementen

Voetjes van de Vloer is slechts één van de inmiddels vele speelse elementen in het centrum. Zo zijn er al: het reuzenschaakspel op Promenade 2, de Minibiebs op vijf verschillende locaties, de floorals op De Bongerd, de Ridders bij het Schelmenhofje en in de Plaarstraat, de geluidswandeling Groene Getuigen en de Builder- en Freerunroutes. Komend jaar worden er nog meer leuke elementen toegevoegd aan dit lijstje.

Voetjes van de vloer is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente, bedacht door Fidelio Arts and Culture en mogelijk gemaakt door Marq Claessens Theatertechniek in samenwerking met dansschool Swing-Inn.

mensen dansen bij de Morenhoek

Datum nieuwsbericht

19 november 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.