Collectieve ziektekostenverzekering

De gemeente biedt mensen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering: het VGZ gemeentepakket Zuid-Limburg.
Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering met een uitgebreide aanvullende verzekering en is vooral geschikt voor mensen die veel zorgkosten hebben. In de verzekering zijn het wettelijk eigen risico van € 385 en eigen bijdragen meeverzekerd.

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

U kunt elk jaar opnieuw uw eigen zorgverzekering kiezen. Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zeg uw huidige zorgverzekering voor 1 januari op.

Meer informatie? Klik hieronder op het onderwerp dat u zoekt.

Meer informatie

De collectieve verzekering VGZ Gemeentepakket Zuid-Limburg bestaat uit:

  • de verplichte basisverzekering en
  • een uitgebreide aanvullende verzekering

De vergoedingen van de aanvullende verzekering van VGZ zijn voor de gemeente maatgevend. Als u een verzekering heeft bij een andere maatschappij en daar minder vergoedingen krijgt, kunt u voor het verschil geen beroep doen op bijzondere bijstand.

Voorwaarden

De voorwaarden voor deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering van de VGZ zijn:

  • U heeft een inkomen tot 150% van het minimum.

Doen of meenemen

  • Aanmelden kan eenvoudig online. Ga hiervoor naar gezondverzekerd.nl en klik op uw gemeente. U vindt hier alle informatie over het VGZ Zuid-Limburgpakket en u kunt zich direct aanmelden.
  • Kunt u zich niet online aanmelden? Vraag dan telefonisch een aanmeldformulier bij VGZ op. U kunt dit formulier gratis terugsturen, samen met een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning.

Als u overstapt mag u geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige zorgverzekeraar. VGZ zorgt voor opzegging bij uw huidige zorgverzekering.

Termijn

Als u wilt overstappen naar een andere ziektekostenverzekering, moet u dat doen vóór 1 januari van het nieuwe kalenderjaar.

Wetten en regels