Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeentesecretaris Lieve Schouterden a.i.

Lieve Schouterden is sinds 2020 waarnemend gemeentesecretaris bij de gemeente Heerlen.

Als gemeentesecretaris is zij de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast geeft zij als Algemeen Directeur leiding aan de gehele ambtelijke organisatie.

Lieve is geboren en getogen in Hasselt (België) en studeerde en werkte in Hasselt als accountant. In 1988 nam ze haar eerste gemeentelijke opdracht aan in Maastricht en daar ontstond de passie om gemeentelijke organisaties ‘ondernemend’ te maken. Lieve heeft vanuit haar eigen consultancybureau Touch4Talent ruim 34 jaar ervaring in project- en transitiemanagement middels interim opdrachten bij Nederlands-Limburgse gemeenten, onderwijs, sociale diensten en werkbedrijven, GGD-en, verpleeg- en ziekenhuizen, universiteiten en streekgewesten waar zij probleemoplossend en mensgericht te werk gaat.

Voor de gemeente Heerlen had Lieve eerder al opdrachten uitgevoerd. De laatste 7 jaren was zij tevens directeur van meerdere Rekenkamers, waaronder die van Heerlen. Lieve: “Heerlen is een prachtige stad en organisatie waar, toen ik als Algemeen Directeur / Gemeentesecretaris werd gevraagd, veel werk aan de winkel was. Dat vond ik een uitdaging die echt bij mij past, en dus ook meteen heb omarmd. Opgestroopte mouwen, daar hou ik van. Niet alleen financieel moest er orde op zaken worden gesteld, maar ook na de reorganisatie van 2019 moest er verder worden doorontwikkeld. Alle kennis en ervaring die ik in de loop der jaren als directeur/manager heb opgedaan komt hier samen. Heerlen is een stad met pit en lef en ik voelde dat wij een goede match zouden hebben.” In haar vrije tijd bezoekt Lieve graag de opera en voorstellingen met dans en ballet. Daarnaast houdt zij van ijsracen en vliegen.

Bekijk ook: 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.