Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Jordy Clemens (SP)

Sinds 2014 is hij wethouder. Van oorsprong is hij geschiedenisleraar. Hij heeft les gegeven op meerdere scholen, waaronder het Sintermeertencollege in Heerlen. Daarna ging hij aan de slag als beleidsmedewerker onderwijs voor de SP fractie in de 2e kamer.

 “Mijn interesse en achtergrond in geschiedenis en ervaring in het onderwijs sluiten heel mooi aan bij de onderwerpen waarvoor ik nu als wethouder verantwoordelijk ben; Integraal Jeugdbeleid, Onderwijs, Cultureel Erfgoed en Duurzaamheid.”

Ambitie voor de stad

“Ik ben altijd erg geïnteresseerd in de verhalen achter plekken en gebouwen en helemaal in het verhaal van Heerlen. Onze stad kent een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Die gaat al heel ver terug. Zo heeft onze stadsarcheoloog sterke aanwijzingen dat het Thermencomplex het oudste gebouw van Nederland is. Uit een latere periode komt Kasteel Hoensbroek, één van de grootste kastelen van ons land. En recenter is de mijnbouw van grote invloed geweest. Onze stad kent daardoor een bijzondere structuur, met krachtige wijken, typisch voor deze streek. Dat geeft de stad karakter en niet alleen in historische zin.
 
Het heeft ons ook geleerd om vanuit een achterstand terug te vechten. Zo laten we bijvoorbeeld op duurzaamheidsgebied zien dat we kunnen pionieren en koplopen. Vanuit de hele wereld wordt ons mijnwaterproject met grote belangstelling gevolgd. Daar ben ik trots op en ik heb zeker de ambitie om daar keihard mee door te gaan, ook nu, in moeilijke tijden! Ik hoop dat ook Heerlenaren meer gaan beseffen hoe bijzonder onze stad is en dat met trots uitdragen. Dat verdient onze stad en dat verdienen de Heerlenaren.”
 

Volg mij:

Bekijk ook

Wethouder Jordy Clemens, Heerlen

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.