Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Jordy Clemens (SP)

Jordy Clemens is sinds 2014 wethouder van de gemeente Heerlen.

"Als geschiedenisleraar vond ik het heerlijk om oude verhalen tot leven te brengen. Met dezelfde overtuiging doe ik dat nu met het unieke verhaal van Heerlen, ook in mijn derde periode als wethouder. Voor mij is Heerlen de stad waar kan wat op andere op plekken niet kan. Maar helaas ook de stad waar voor veel mensen niets komt aanwaaien. Hier moeten we zelf knokken voor een betere toekomst. Voor mij moet de gemeente daarom een bondgenoot zijn van haar inwoners. Soms door hulp te bieden waar dat nodig is, maar ook door voorop te gaan en te laten zien wat hier mogelijk is.

Beide moet en wil het nieuwe college de komende jaren laten zien. Opnieuw kiezen we voor een stevige sociale koers, gaan we de strijd aan met (kinder)armoede en staan we voor buurtvoorzieningen zoals scholen en openbaar vervoer, maar ook voor de supermarkt. Huisjesmelkers, overlastgevers en afvaldumpers gaan we het leven zuur maken. Waar ik me juist het meest op verheug is de samenwerking met alle hardwerkende mensen in het onderwijs, de zorg en op andere plekken in onze buurten.

In ons stadscentrum gaat er een schepje bovenop. We gaan voor fors meer groen, water, (straat)kunst en gezelligheid. Bovendien daag ik bewoners, ondernemers en andere initiatiefnemers uit om mee te denken over hoe we Heerlen nog meer een levendige en speelse plek kunnen maken, waar het voor iedereen fijn is om te verblijven.

Samen maken we onze stad mooier, leuker en – wat mij betreft – ook een beetje spannender. Trots op Heerlen!"

Portefeuille

Onderwijs, Cultuur, Erfgoed en Centrumontwikkeling
 
  • Locoburgemeester
  • Onderwijs
  • Cultuur & erfgoed
  • Evenementen
  • Centrumontwikkeling
  • Stadsdeelwethouder Hoensbroek

 Volg mij:

Bekijk ook

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.