Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Peter van Zutphen (SP)

Peter van Zutphen is sinds 2002 wethouder van de gemeente Heerlen.

"Ik ben Peter van Zutphen en ik ben geboren in Geleen. Mijn vrouw werkt in de zorg, net als mijn dochter. Mijn zoon is student.

In 1972 werd ik als 17-jarige jongen actief lid van mijn politieke partij, de SP, in Heerlen. In 1990 werd ik gemeenteraadslid, toen nog in de oppositie. Vanaf 2002 ben ik als wethouder volop verantwoordelijk met delen van het sociaal beleid in mijn takenpakket. Nu begin ik dus weer aan een nieuwe periode. Deze keer helemaal gericht op het sociale terrein: welzijn, zorg, jeugd en armoedebeleid.

Toen ik begon in de politiek was een deel van de mijnen nog open. Maar het was ook het begin van de periode met een langdurig sociaal en economisch verval in onze stad. Gaande weg der jaren hebben we én zijn we ons aan de haren omhoog aan het trekken. Grote stappen zijn gezet, ook op sociaal gebied. De drugsellende werd tot veel lagere niveaus teruggebracht. Er is nog veel armoede, maar in de landelijke “lijstjes” doen we het veel beter. Door onze “eigenwijze” aanpak rond de zorg - samenwerking in plaats van concurrentie - hebben we laten zien dat investeren in zorg loont; voor de mensen, voor de stad als geheel én ook financieel.

Maar ik ben me er zeer van bewust dat we er nog lang niet zijn. In onze wijken is nog veel sociale problematiek, die hardnekkig en pijnlijk is, en niet met een druk op een knop verdwijnt. We moeten doorzetten waar we mee zijn begonnen; we moeten versnellen én langdurig volhouden. Daar wil ik mij ook de komende periode weer volop voor inzetten!"

Portefeuille

Jeugd en Armoedebestrijding, Welzijn en Zorg 

  • Welzijn
  • Volksgezondheid
  • WMO/zorg
  • Jeugd
  • Armoedebestrijding

Volg mij:

 Bekijk ook:

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.