Contact voor Ondernemers

Ondernemershuis Heerlen is het centraal aanspreekpunt voor ondernemers. Je kunt er met al jouw ondernemersvragen terecht: van regelgeving, nodige vergunningen, mogelijke locaties, ontwikkelingen tot financiële steun. Stel je vraag en wij helpen je samen op pad. Ondernemen doe je samen!

Bel of mail ons!

telefoonnummer: +31 (0) 45 560 48 88 (ook vanuit het buitenland)
e-mail: ondernemershuis@heerlen.nl

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Ondernemershuis Heerlen

Of zoekt u? Gerelateerde links:

In het Ondernemershuis vindt u:

  • Bedrijvencontactpunt (BCP)
  • Acquisitie / accountmanagement
  • Zelfstandigenloket Sociale Zaken (alleen op dinsdag)

Voor kleine overleggen zijn er ook vergaderruimtes beschikbaar. Loop dus zeker eens binnen!

Bedrijvencontactpunt (BCP)

Het BCP is het eerste aanspreekpunt van de gemeente Heerlen voor gevestigde en startende ondernemers. Wilt u bijvoorbeeld een bedrijf starten of iets aan uw bestaande bedrijf verbouwen? Dan stuit u vaak op complexe regelgeving. De medewerkers van het BCP helpen u hiermee. Indien nodig verwijzen ze door naar de juiste collega of externe instanties. Ook met andere vragen over ondernemen in Heerlen kunt u terecht bij het BCP.

Acquisitie/accountmanagement

Wilt u informatie over waar u uw bedrijf kunt vestigen? Neem dan contact op met het team Acquisitie van de gemeente. De medewerkers informeren u over het vestigingsklimaat, de mogelijkheden en de beschikbare kavels. Via hen kunt u de gemeente ook uitnodigen voor een bedrijfsbezoek.

Zelfstandigenloket Sociale Zaken

Als zelfstandige kunt u soms in moeilijkere financiële tijden terecht komen, die het voortbestaan van uw bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ). Bijvoorbeeld voor een aanvullende uitkering of voor een bedrijfskrediet. Neem daarvoor contact op met het Zelfstandigenloket.