Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Controle hondenbelasting van start

Vanaf maandag 13 juni a.s. gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. Vraag naar het legitimatiebewijs! Bij twijfel over de echtheid of geldigheid van een identiteitsdocument kunt u een aanvullende legitimatie vragen en zo nodig contact opnemen met BsGW.

Is uw hond aangemeld?

Iedereen, die één of meer honden houdt, is automatisch belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op de website www.bsgw.nl.  Als een hond (of meer honden) wordt (worden) aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, zal de controleur deze hond(en) aanmelden. Er wordt dan ambtshalve een aanslag hondenbelasting opgelegd. 

Boete

BsGW adviseert hondeneigenaren, die hun hond(en) nog niet hebben aangemeld, dit alsnog zo spoedig mogelijk te doen. Daarmee kan een boete worden voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze namelijk het risico dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd.

Aangifte via internet

Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via Mijn BsGW, de persoonlijke pagina op de website www.bsgw.nl. Log in met uw DigiD. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u doorgeven via deze persoonlijke pagina. De melding is dan direct geregeld.

Burgers die geen internet hebben, kunnen een hond ook telefonisch aanmelden via: 088 – 8420 420. Houd uw BSN bij de hand als u belt. BsGW is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie over de hondenbelasting is te lezen via de website www.bsgw.nl.

Datum nieuwsbericht

13 juni 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.