Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Coronavirus

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen het Coronavirus. We roepen iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook gemeentelijk personeel werkt zoveel mogelijk thuis. De dienstverlening is open, maar beperkt in personen en alleen volgens afspraak om de coronamaatregelen te kunnen volgen. We vragen inwoners om zo veel mogelijk digitaal te regelen.

De gemeente Heerlen volgt de landelijke adviezen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast zijn er nog extra maatregelen die we nemen.

Wil je informatie over corona voor ondernemers, volg dan de pagina corona ondernemers.

Lees meer en volg de laatste ontwikkelingen en maatregelen via onderstaande nieuwsberichten:

Meer informatie

Dringende vragen?

  • Algemeen of over vaccin: Bel de infolijn: tel. 0800-1351.
  • Gezondheidsvragen: Bel de GGD: tel. 088-8805005. 

Corona actueel

luidspreker
Brief burgemeester Corona Toegangs Bewijs

Informatie over handhaving van het Corona toegangsbewijs (CTB)

papier
Geen smartphone of DigiD? Zo komt u aan het papieren coronatoegangsbewijs

Bij de gemeente krijgen we veel vragen over het digitale coronatoegangsbewijs met de QR-code. Sommige inwoners hebben geen smartphone of DigiD of kunnen niet omgaan met een app. Hierdoor gaan zij met hun gele vaccinatieboekje of vaccinatiekaart naar bijvoorbeeld een theater waar zij helaas niet worden toegelaten. Het gele boekje en de door de GGD verstrekte vaccinatiekaart zijn dus geen officiële vaccinatiebewijzen die gelden als coronatoegangsbewijs. Het alternatief is een papieren coronatoegangsbewijs. Hoe komt u hieraan?

coronavirus
Veel gestelde vragen over het Coronavirus

Er zijn veel vragen rond het coronavirus. Hieronder kunt u de meest gestelde vragen aan de gemeente Heerlen vinden. De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe vragen en antwoorden.

update 82
Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers.

Roel Wever
Hart onder de riem van burgemeester Roel Wever

Burgemeester Roel Wever steekt de inwoners en ondernemers van Heerlen een hart onder de riem middels een persoonlijke boodschap.

corona-update
Coronamaatregel: eerste uur straatparkeren is gratis

Het eerste uur parkeren bij straatparkeerplaatsen in Heerlen-Centrum is gratis. Leg hiervoor uw parkeerschijf in de auto. Na het eerste uur geldt betaald parkeren.

videoboodschap wethouder Peter van Zutphen
Videoboodschap wethouder Peter van Zutphen

‘Mijn waardering voor medewerkers in de dag- en nachtopvang, huishoudelijke hulp én alle mantelzorgers & vrijwilligers die dag in dag uit klaar staan om het leven van anderen nét iets fijner te maken.’

video van Charles Claessens op YouTube
Videoboodschap Charles Claessens

Alleen samen houden we Heerlen schoon, heel en veilig! - Bekijk de persoonlijke boodschap van Charles Claessens, wethouder van onder andere Beheer en Onderhoud.

Persoonlijke videoboodschap van wethouder Martin de Beer

Kijk, lees én luister naar een persoonlijke videoboodschap van wethouder Martin de Beer.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.