Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Coronavirus

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen het Coronavirus. We roepen iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook gemeentelijk personeel werkt zoveel mogelijk thuis. De dienstverlening is open, maar beperkt in personen en alleen volgens afspraak om de coronamaatregelen te kunnen volgen. We vragen inwoners om zo veel mogelijk digitaal te regelen.

De gemeente Heerlen volgt de landelijke adviezen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast zijn er nog extra maatregelen die we nemen.

Wil je informatie over corona voor ondernemers, volg dan de pagina corona ondernemers.

Lees meer en volg de laatste ontwikkelingen en maatregelen via onderstaande nieuwsberichten:

Meer informatie

Dringende vragen?

  • Algemeen of over vaccin: Bel de infolijn: tel. 0800-1351.
  • Gezondheidsvragen: Bel de GGD: tel. 088-8805005. 

Alle nieuws

coronavirus
Veel gestelde vragen over het Coronavirus

Er zijn veel vragen rond het coronavirus. Hieronder kunt u de meest gestelde vragen aan de gemeente Heerlen vinden. De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe vragen en antwoorden.

Corona update 83
Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.

update 82
Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers.

corona update 81 belangrijk nieuws van Omnibuzz
Belangrijk bericht van Omnibuzz/vervoer naar vaccinatielocaties

Omnibuzz stopt per 1 juli 2021 met gratis vervoer naar vaccinatielocatie van ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas

corona update
Stap 2: buiten meer mogelijk en binnensportlocaties open

Stap voor stap kan steeds meer. Op 19 mei zetten we de tweede stap van het openingsplan en gaan onder andere dierenparken, openluchtmusea en sportscholen open.

corona update
Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

Corona update
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Vanaf 2 maart kan de ‘tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’, de TONK aangevraagd worden. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 en loopt t/m uiterlijk 30 september 2021. Deze regeling is bedoeld voor mensen die ondanks alle steunpakketten door de mazen van de diverse regelingen vallen; zowel ondernemers als inwoners.

Corona update 68
Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 vervangt noodverordeningen

Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. In deze nieuwe wet staat welke maatregelen de overheid neemt om de coronacrisis te bestrijden. De wet blijft sowieso tot 1 maart 2021 van kracht en kan telkens met drie maanden verlengd worden. Door de nieuwe wet komt er een eind aan de noodverordeningen die vanaf maart werden vastgesteld door Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De rol van de veiligheidsregio verandert en als gemeente krijgen we meer bevoegdheden.

Roel Wever
Hart onder de riem van burgemeester Roel Wever

Burgemeester Roel Wever steekt de inwoners en ondernemers van Heerlen een hart onder de riem middels een persoonlijke boodschap.

corona-update
Coronamaatregel: eerste uur straatparkeren is gratis

Het eerste uur parkeren bij straatparkeerplaatsen in Heerlen-Centrum is gratis. Leg hiervoor uw parkeerschijf in de auto. Na het eerste uur geldt betaald parkeren.

corona update
Tozo 5

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt verlengd tot en met 30 september 2021. Tozo 5 (voor de maanden juli, augustus en september 2021) kunt u aanvragen vanaf 1 juli tot 1 oktober 2021.

corona
Corona-steunpakket voor ondernemers

Het kabinet versoepelt de coronamaatregelen stap voor stap. De 4e stap van de versoepelingen gaat op zaterdag 26 juni in.

wethouder Frank Simons
Persoonlijke videoboodschap wethouder Frank Simons

Kijk en luister naar de persoonlijke videoboodschap van wethouder Frank Simons.

videoboodschap wethouder Peter van Zutphen
Videoboodschap wethouder Peter van Zutphen

‘Mijn waardering voor medewerkers in de dag- en nachtopvang, huishoudelijke hulp én alle mantelzorgers & vrijwilligers die dag in dag uit klaar staan om het leven van anderen nét iets fijner te maken.’

video van Charles Claessens op YouTube
Videoboodschap Charles Claessens

Alleen samen houden we Heerlen schoon, heel en veilig! - Bekijk de persoonlijke boodschap van Charles Claessens, wethouder van onder andere Beheer en Onderhoud.

Persoonlijke videoboodschap van wethouder Martin de Beer

Kijk, lees én luister naar een persoonlijke videoboodschap van wethouder Martin de Beer.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.