Jeugdlintjesregen uitgesteld

22 april 2020 Dit jaar zouden wij voor het eerst een jeugdlintjesregen organiseren. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus kunnen wij er niet het feestje van maken zoals wij willen. Daarom hebben wij besloten om de lintjesregen voor kinderen en jongeren uit te stellen tot een latere datum.

Dit jaar zouden wij voor het eerst een jeugdlintjesregen organiseren. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus kunnen wij er niet het feestje van maken zoals wij willen. Daarom hebben wij besloten om de lintjesregen voor kinderen en jongeren uit te stellen tot een latere datum.

Een jeugdlintje krijgen moet een klein feestje op zich zijn. Met taart, ballonnen en een hoop familie. Maar vanwege de regels over afstand houden zou dat niet zo gezellig zijn. De gemeente heeft daarom besloten om de jeugdlintjesregen uit te stellen tot volgend schooljaar.

Wanneer de lintjesregen dan wel wordt gehouden, is nog niet bekend. Veel hangt af van de maatregelen tegen corona.

In de tussentijd kan iedereen lintjes blijven aanvragen voor kinderen en jongeren in Heerlen van 8 tot 18 jaar. Bijvoorbeeld omdat een kind altijd klaar staat voor een ander, vrijwilligerswerk doet, kampioen is in een sport of iets goeds heeft gedaan voor de buurt.

Jordy Clemens, wethouder Jeugdzaken: 'Het is jammer dat we vandaag niet een aantal Heerlense kinderen in het zonnetje kunnen zetten. Maar de omstandigheden maken dat het nu niet anders kan. Juist in deze moeilijke tijden laten veel kinderen zich van hun beste kant zien. Ze steken thuis extra de handen uit de mouwen, helpen de juf of meester op afstand of doen iets liefs voor ouderen in de buurt. Ik hoop dat wij na corona veel jeugdlintjes mogen uitreiken!’

Meer informatie:
www.heerlen.nl/jeugdlintje

jeugdlintje

Of zoekt u? Gerelateerde links: