Maatregelen rondom Pasen in Heerlen en Zuid-Limburg

8 april 2020 Voor het Paasweekend gelden bijzondere maatregelen en wordt het Heuvelland afgesloten voor dagtoeristen. Het beste advies blijft toch: blijf thuis, geniet in de tuin of op het balkon en ga alleen de straat op als het echt nodig is.

Blijf zoveel mogelijk thuis en stop de verspreiding van het coronavirus

Het landelijk advies blijft van kracht, ook in het Paasweekend. Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat écht nodig is, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Blijf in dat geval in uw eigen buurt en vermijd drukke plekken. Blijf bovendien in Nederland en ga niet de grens met België en Duitsland over. Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen (twee armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep.

Afsluiting Heuvelland

Bestemmingsverkeer is wél nog toegestaan. Op basis van de ervaringen van zondag 5 april, vindt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg deze maatregel nodig om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en op die manier het coronavirus verspreiden. De maatregel duurt in ieder geval tot en met maandag 13 april.

De afsluitingen aan de grenzen van de gemeente Heerlen met het heuvelland vinden plaats op de:

  1.  Daelsweg ter hoogte van de zijstraat met Benzenrade
  2.  Imstenraderweg ter hoogte van de van de Hondsrug  
  3.  De Beitel ter hoogte van de Nijverheidsweg 
  4. Stevensweg ter hoogte van de Preutersweg 
  5. N281 ter hoogte van de Nijswillerweg. Zie ook de afbeelding (download pdf)

 De afsluitingen vinden plaats donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag tussen 09:00 uur en 18:00 uur.

Meer informatie over de maatregelen in het Heuvelland vindt u op deze webpagina van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Winkels Heerlen

De winkels in Zuid-Limburg blijven vooralsnog gewoon open. Afgelopen weekend is op de meeste plekken gebleken dat ondernemers en klanten zich goed aan de maatregelen houden. Uiteraard worden tijdens het Paasweekend de situaties in de gaten gehouden. Als blijkt dat het nodig is, kunnen direct maatregelen genomen worden.

Goede vrijdag winkels langer open

Goede vrijdag, 10 april, is de toegestane openingstijd van supermarkten verlengd met drie uur. Supermarkten kunnen die dag open zijn tot 22.00 uur. Burgemeester Emile Roemer besloot hiertoe om meer spreiding van klanten over de dag mogelijk te maken.

corona update

Of zoekt u? Gerelateerde links: