Nieuwe noodverordening per 15 juli 2020

15 juli 2020 Deze nieuwe noodverordening is ingegaan op woensdag 15 juli 2020. De vorige noodverordening komt hiermee te vervallen.

Belangrijkste wijzigingen zijn:  

Verpleeghuizen en woonvormen ouderenzorg

Een bezoek brengen aan een verpleeghuis of een andere woonvorm waarin ouderenzorg verleend wordt is in principe toegestaan, tenzij in die instelling sprake is van één of meerdere COVID-19 besmettingen. In dat geval hanteert de beheerder een aantal criteria om bezoekers wel of geen toegang te verlenen. Zo wordt bijvoorbeeld altijd toestemming verleend als men iemand bezoekt van wie wordt verwacht dat hij of zij op korte termijn komt te overlijden.

Luchthavens

In de nieuwe noodverordening ook aandacht voor de regelgeving op luchthavens. De exploitant van een luchthaventerrein moet de locaties van het inchecken, de security en grensprocessen en het boarden op zo'n manier in te richten dat passagiers daarbij de 1,5 meter maatregel kunnen naleven.

Bij eventuele drukte dient de exploitant ervoor te zorgen dat te weinig afstand houden tot een minimum wordt beperkt. Passagiers van dertien jaar en ouder zijn verplicht om een mondkapje te dragen als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden tot anderen. 

Lees de volledige noodverordening: 

COVID-19 noodverordening per 15 juli 2020 (in pdf). 

corona update