Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Persoonlijke videoboodschap van burgemeester Emile Roemer #2

‘Onder de indruk van alle hartverwarmende hulp. Juist nu is het fijn als we extra aandacht hebben voor elkaar. In deze digitale tijd is het versturen van een kaart een mooie manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt

In onze omgeving voelen en ervaren we allemaal de gevolgen en impact van het coronavirus. Zo worden sociale contacten tot een minimum beperkt of mogen in enkele gevallen zelfs helemaal niet meer. Deze vreemde tijd vraagt om creatieve manieren om veilig met elkaar in contact te blijven.Daarom start Heerlen Mijn Stad samen met de Gemeente heerlen de kaartenactie 'Lieve Heerlenaar' . 

Kaartenactie 'Lieve Heerlenaar'

Om elkaar te steunen, een hart onder de riem te steken of alleen maar te laten weten dat we aan elkaar denken stelt centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad in samenwerking met Gemeente Heerlen gratis ‘Lieve Heerlenaar’-kaarten ter beschikking. Op deze kaarten kunnen Heerlenaren een lieve, inspirerende of opbeurende boodschap schrijven voor familie of vrienden die men misschien even niet of minder kan zien. Ook roepen Heerlen Mijn Stad en de Gemeente op om vooral een kaartje te sturen naar mensen die je niet kent en behoren tot de risicogroepen en momenteel van de buitenwereld zijn afgesloten. Denk hierbij aan mensen in zorgcentra, ziekenhuizen etc. Ook mensen in de zorg en bij de brandweer of politie kunnen wel wat steun gebruiken.

Persoonlijke boodschap burgemeester Emile Roemer

Waarnemend burgemeester Emile Roemer omarmt de kaartenactie en schrijft de eerste tien kaarten voorzien van een persoonlijke boodschap. “Juist in deze tijd is het fijn als we wat meer op elkaar letten en extra aandacht hebben voor elkaar. In deze digitale tijd is het versturen van een kaart met een persoonlijke boodschap een mooie manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt”.

Meer weten of meedoen aan deze actie? Kijk dan op de website van Heerlen Mijn Stad.  

'Lieve Heerlenaar' is oorspronkelijk bedacht door inwoner van Heerlen Hanne-Maria Minderhoud en in 2015 tot uitvoering gebracht in samenwerking met HeerlensDNA.

In de bijlage de digitale versie van de kaart, ontwerp is van de Heerlense kunstenaar Amber Delahaye.

Datum nieuwsbericht

19 maart 2020

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.