Ruimte voor Heerlense terrassen

15 mei 2020 Gemeente Heerlen gaat horecaondernemers ruimte geven als dat nodig is om de terrassen ‘corona-proof’ in te richten.

Volgens de planning van het kabinet mag de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig opstarten. Daar horen ook terrassen bij. Maar wel onder de voorwaarde van 1,5 meter afstand. Dat zal niet altijd makkelijk zijn binnen de huidige vergunde terrassen.

Gemeente Heerlen wil hierin horecaondernemers tegemoet komen om hen zo in deze moeilijke tijd wat lucht te geven. Dat is goed voor de ondernemers, de economie en de werkgelegenheid. Maar ook voor de inwoners en bezoekers die ook toe zijn aan ontmoeten en genieten.

Ruimere terrassen

Heerlen gunt de ondernemers tijdelijk meer ruimte voor hun terrassen. Tegelijkertijd moeten we zorgen dat de veiligheid in de openbare ruimte, waar ondernemers, bezoekers en horeca samen gebruik van maken, gehandhaafd blijft. Daarom is afstemming noodzakelijk.

Afstemming

Daarom hebben we horecaondernemers die hun terras willen uitbreiden uitgenodigd snel hun wensen en plannen in te dienen. We gaan er dan samen voor zorgen dat we vanaf 1 juni op een veilige manier kunnen genieten van ontmoetingen op het terras.

corona