Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wees alert op huiselijk geweld

In deze tijd van corona moeten we ons helaas ook zorgen maken over huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Doordat we met z’n allen moeten thuisblijven, zitten we elkaar dichter op de lip. Spanningen in het gezin kunnen oplopen. En doordat kinderen niet meer naar school gaan en hulpverleners lang niet altijd meer bij mensen aan huis komen zien we signalen van huiselijk geweld minder.

Laten we proberen begrip en oog te hebben voor elkaar in deze bijzondere situatie. Maar soms, wanneer de emoties hoog oplopen heb je het niet meer echt in de hand. Dat zijn situaties waarin huiselijk geweld op de loer ligt.

Laat het niet gebeuren. Weet dat hulp mogelijk is als je er over praat. Als u zich zorgen maakt over de situatie bij u thuis bel dan met Veilig Thuis (0800-2000) of met het Sociale Buurt Team (045-5604004). Of bij een (dreigende) crisis buiten kantooruren met de Crisisdienst Jeugd Zuid Limburg (043-6045777). Voor kinderen is er de kindertelefoon (0800-0432). En bij problemen rond seksueel geweld kunt u terecht bij het Centrum Seksueel Geweld Limburg (0800-0188).

Deze organisaties bieden een luisterend oor en kunnen helpen bij het oplossen van het probleem. En als u ziet dat het bij een gezin in uw omgeving echt mis gaat, meld het dan bij Veilig Thuis (0800-2000). Dit kan ook anoniem.

Het is belangrijk dat wij in tijden van nood naar elkaar omkijken. Laten wij met ons allen een veilig ‘samen thuis’ maken. Met name voor de kinderen en ouderen in een kwetsbare situatie, juist in deze tijd!

Datum nieuwsbericht

2 april 2020

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.