Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Geen smartphone of DigiD? Zo komt u aan het papieren coronatoegangsbewijs

Bij de gemeente krijgen we veel vragen over het digitale coronatoegangsbewijs met de QR-code. Sommige inwoners hebben geen smartphone of DigiD of kunnen niet omgaan met een app. Hierdoor gaan zij met hun gele vaccinatieboekje of vaccinatiekaart naar bijvoorbeeld een theater waar zij helaas niet worden toegelaten. Het gele boekje en de door de GGD verstrekte vaccinatiekaart zijn dus geen officiële vaccinatiebewijzen die gelden als coronatoegangsbewijs. Het alternatief is een papieren coronatoegangsbewijs. Hoe komt u hieraan?

Helaas kan het papieren coronatoegangsbewijs niet via de gemeente aangevraagd worden, u kunt dit alleen via de Rijksoverheid aanvragen. Het papieren coronatoegangsbewijs kan worden aangevraagd door te bellen met de volgende telefoonnummers:

  • Voor een coronabewijs voor gebruik binnen Nederland: 0800-1421 of 0800-1351
  • Voor een coronabewijs voor het reizen binnen de EU: 024-7247247

Houd uw persoonsgegevens en Burgerservicenummer (BSN) bij de hand als u belt. Het papieren coronatoegangsbewijs wordt binnen 5-10 werkdagen op het adres geleverd waarmee u bij de gemeente geregistreerd staat. Het bewijs blijft een jaar geldig vanaf de aanvraagdatum. Voor meer informatie, ga naar de website van Rijksoverheid.  

papier

Datum nieuwsbericht

29 september 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.