Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Corona Ondernemers

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen het Coronavirus. We volgen daarbij de landelijke adviezen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor ondernemers zijn er specifieke regels en steunmaatregelen.

Vragen?

Het Ondernemershuis van de gemeente is hét centraal aanspreekpunt voor ondernemers:

Bereikbaar: ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur.

Meer ondernemersinfo:

Kijk op Ondernemersplein of KVK coronaloket


Alle nieuws

Corona
Corona-steunpakket voor ondernemers eindigt op 1 oktober

Vanaf 25 september worden de maatregelen versoepeld. De meeste regelingen voor ondernemers stoppen per 1 oktober.

Logo rijksoverheid
Einde steunpakketten voor banen en economie

Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd.

Afbeelding corona
Heroriëntatie TOZO

De meeste steunmaatregelen van de overheid eindigen op 1 oktober 2021. Met heroriëntatie kunt u uw bedrijf een boost te geven, zodat u na het eindigen van de steunmaatregelen weer verder kunt. Ook bij andere toekomstplannen kunnen wij u mogelijk ondersteunen.

Corona update illustratie
Aanvraag Tozo 5

U kunt als ondernemer bij de gemeente de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandige Ondernemers (Tozo) aanvragen. Tozo 5 (voor de maanden juli, augustus en september 2021) kunt u aanvragen vanaf 1 juli tot 1 oktober 2021.

Corona update
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Vanaf 2 maart kan de ‘tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’, de TONK aangevraagd worden. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021. De regeling loopt tot en met 30 september 2021.

corona-update
Eerste uur parkeren op straat blijft gratis

Het eerste uur parkeren op straat in het centrum van Heerlen blijft gratis. Het college van burgemeester en wethouders probeert hiermee iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen in deze coronatijd.

Logo GrensInfoPunt
Informatie grenspendelaars

Aanbevelingen, beperkingen, waarschuwingen – elke dag horen en lezen we over het Coronavirus. Wat betekent de huidige situatie voor grenspendelaars? Op de website van GrensInfoPunt vindt u tips en informatie.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.