Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Corona Ondernemers

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen het Coronavirus. We volgen daarbij de landelijke adviezen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor ondernemers zijn er specifieke regels en steunmaatregelen.

Lockdown, steunpakketten, aanvraag TONK en Tozo 4

Scroll naar beneden voor het totale overzicht van maatregelen, steunpakketten en ontwikkelingen voor ondernemers.

Wil je informatie over corona voor inwoners, volg dan de pagina corona inwoners.

Vragen?

Het Ondernemershuis van de gemeente is hét centraal aanspreekpunt voor ondernemers:

Bereikbaar: ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur.

Meer ondernemersinfo:

Kijk op Ondernemersplein of KVK coronaloket


Alle nieuws

Afbeelding corona
Heroriëntatietraject TOZO

Het jaar 2020 is voor veel ondernemers de boeken ingegaan als een turbulent jaar. Door corona kwamen veel ondernemers, ondanks de steunmaatregelen, in een financiële (en soms ook) mentale crisis terecht.

Ondernemerssessie ZZP-ers
Ondernemerssessie ZZP-ers ESZL

Ben jij ZZP-er? Dan is de kans reëel aanwezig dat jij te maken hebt met financiële of andere problemen.

Visual MKB Impuls
Versoepelingen lockdown

Het kabinet versoepelt de coronamaatregelen stap voor stap. De eerste versoepelingen gaan op 28 april in.

Corona update illustratie
Aanvraag Tozo 4

U kunt als ondernemer bij de gemeente de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandige Ondernemers (Tozo) aanvragen. De Tozo 4 kan vanaf 1 april 2021 aangevraagd worden. Deze loopt tot maximaal 1 juli 2021. Indien u reeds een toekenning heeft voor Tozo 3 tot en met 30 juni 2021, hoeft u geen nieuwe aanvraag in te dienen. Deze wordt automatisch omgezet naar Tozo 4. U krijgt hierover voor 1 juli 2021 bericht.

Corona update
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Vanaf 2 maart kan de ‘tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’, de TONK aangevraagd worden. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021. De regeling loopt tot en met uiterlijk 30 juni 2021.

Corona update
Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

Corona afbeelding
Verruiming terrassen verlengd tot 1 april 2022

Burgemeester en wethouders hebben besloten de regeling ter verruiming van de terrassen te verlengen tot 1 april 2022. Hiermee komt Heerlen de horecaondernemers zo veel mogelijk tegemoet in deze voor velen moeilijke coronatijd.

corona-update
Eerste uur parkeren op straat blijft gratis

Het eerste uur parkeren op straat in het centrum van Heerlen blijft gratis. Het college van burgemeester en wethouders probeert hiermee iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen in deze coronatijd.

Corona update illustratie
Brief aan alle horeca en retail ondernemers van Heerlen

Loco burgemeester Peter van Zutphen en Martin de Beer, wethouder Economie, Arbeidsmarkt en Sport hebben een brief gestuurd naar door de lockdown getroffen Heerlense horeca en retail ondernemers.

corona foto
Ruim 1000 ondernemers vullen enquête corona in

Ruim duizend ondernemers uit alle zestien gemeenten in Zuid-Limburg, hebben de afgelopen maand meegedaan aan de enquête over de gevolgen van corona. Dat is ruim voldoende om een representatief beeld te krijgen over wat er leeft onder ondernemers en samen te werken aan oplossingen.

Logo GrensInfoPunt
Informatie grenspendelaars

Aanbevelingen, beperkingen, waarschuwingen – elke dag horen en lezen we over het Coronavirus. Wat betekent de huidige situatie voor grenspendelaars? Op de website van GrensInfoPunt vindt u tips en informatie.

Corona update illustratie
Corona-steunpakket voor ondernemers

Op 21 januari maakte het kabinet bekend dat de steun voor ondernemers opnieuw wordt uitgebreid.

Corona update illustratie
Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 ingegaan

Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. In deze nieuwe wet staat welke maatregelen de overheid neemt om de coronacrisis te bestrijden. Ontheffingen moeten nu bij de gemeente aangevraagd worden.

corona update
Heerlen maakt winterterrassen mogelijk

Het college heeft vandaag besloten dat de horeca tijdelijke winterterrassen kan realiseren. Er geldt een algemene toestemming voor het plaatsen van terrasschermen en terrasoverkappingen tot 1 april 2021.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.