Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Corona Ondernemers

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen het Coronavirus. We volgen daarbij de landelijke adviezen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor ondernemers zijn er specifieke regels en steunmaatregelen.

Vragen?

Het Ondernemershuis van de gemeente is hét centraal aanspreekpunt voor ondernemers:

Bereikbaar: ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur.

Meer ondernemersinfo:

Kijk op Ondernemersplein of KVK coronaloket


Alle nieuws

Coronanieuws
Kabinet komt met uitbreiding steun na nieuwe coronamaatregelen

Er komt financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november gelden. Welke financiële steun dit betreft is hier te lezen.

Corona nieuws
Strengere regels om contacten te beperken

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Logo Corona
NOW: Voorkom terugbetaling vraag zelf je definitieve berekening aan

Met de NOW-regeling kon je personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. Heb je gebruik gemaakt van NOW 1 en heb je een voorschot ontvangen? Vraag voor 31 oktober de definitieve berekening aan bij UWV. Zo voorkom je dat je de tegemoetkoming moet terugbetalen.

Corona
Tijdelijke aanpassingen Bbz tijdens het 4e kwartaal 2021

De Tozo eindigt per 1 oktober 2021. Vanaf die datum kunnen zelfstandig ondernemers die na de Tozo nog financiële ondersteuning nodig hebben een beroep doen op het Bbz. De aanvraagprocedure bij het Bbz is intensiever en kost meer tijd dan die bij de Tozo en Participatiewet.

luidspreker
Brief burgemeester: Naleving maatregelen COVID-19 n.a.v. persconferentie 12 november jl.

Complimenten van burgemeester Wever n.a.v. naleving coronamaatregelen van de persconferentie op 12 november 2021.

Logo corona
Brief burgemeester Corona toegangsbewijs

Informatie over handhaving van het Corona toegangsbewijs (CTB)

Logo rijksoverheid
Campagne wijst ondernemer met geldzorgen de weg naar hulp

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers en ZZP’ers te maken gekregen met financiële zorgen. Ook al is de werkgelegenheid in de meeste sectoren weer op peil en trekt de economie aan, het betekent niet dat alle bedrijven uit de zorgen zijn. In een nieuwe campagne wijst het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondernemers en ZZP’ers met geldzorgen de weg naar hulp.

Afbeelding corona
Heroriëntatie TOZO

De meeste steunmaatregelen van de overheid eindigen op 1 oktober 2021. Met heroriëntatie kunt u uw bedrijf een boost te geven, zodat u na het eindigen van de steunmaatregelen weer verder kunt. Ook bij andere toekomstplannen kunnen wij u mogelijk ondersteunen.

corona-update
Eerste uur parkeren op straat blijft gratis

Het eerste uur parkeren op straat in het centrum van Heerlen blijft gratis. Het college van burgemeester en wethouders probeert hiermee iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen in deze coronatijd.

Logo GrensInfoPunt
Informatie grenspendelaars

Aanbevelingen, beperkingen, waarschuwingen – elke dag horen en lezen we over het Coronavirus. Wat betekent de huidige situatie voor grenspendelaars? Op de website van GrensInfoPunt vindt u tips en informatie.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.