Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Corona Ondernemers

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen het Coronavirus. We volgen daarbij de landelijke adviezen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor ondernemers zijn er specifieke regels en steunmaatregelen.

Lockdown, steunpakketten, aanvraag TONK en Tozo 4

Scroll naar beneden voor het totale overzicht van maatregelen, steunpakketten en ontwikkelingen voor ondernemers.

Wil je informatie over corona voor inwoners, volg dan de pagina corona inwoners.

Vragen?

Het Ondernemershuis van de gemeente is hét centraal aanspreekpunt voor ondernemers:

Bereikbaar: ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur.

Meer ondernemersinfo:

Kijk op Ondernemersplein of KVK coronaloket


Alle nieuws

corona foto
Ruim 1000 ondernemers vullen enquête corona in

Ruim duizend ondernemers uit alle zestien gemeenten in Zuid-Limburg, hebben de afgelopen maand meegedaan aan de enquête over de gevolgen van corona. Dat is ruim voldoende om een representatief beeld te krijgen over wat er leeft onder ondernemers en samen te werken aan oplossingen.

Corona update illustratie
Aanvraag Tozo 4

U kunt als ondernemer bij de gemeente de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandige Ondernemers (Tozo) aanvragen. De Tozo 4 kan vanaf 1 april 2021 aangevraagd worden. Deze loopt tot maximaal 1 juli 2021. Indien u reeds een toekenning heeft voor Tozo 3 tot en met 30 juni 2021, hoeft u geen nieuwe aanvraag in te dienen. Deze wordt automatisch omgezet naar Tozo 4. U krijgt hierover voor 1 juli 2021 bericht.

Corona update
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Vanaf 2 maart kan de ‘tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’, de TONK aangevraagd worden. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021. De regeling loopt tot en met uiterlijk 30 juni 2021.

Corona update illustratie
Brief aan alle horeca en retail ondernemers van Heerlen

Loco burgemeester Peter van Zutphen en Martin de Beer, wethouder Economie, Arbeidsmarkt en Sport hebben een brief gestuurd naar door de lockdown getroffen Heerlense horeca en retail ondernemers.

Verruiming terrassen verlengd tot 1 april 2022

Burgemeester en wethouders hebben besloten de regeling ter verruiming van de terrassen te verlengen tot 1 april 2022. Hiermee komt Heerlen de horecaondernemers zo veel mogelijk tegemoet in deze voor velen moeilijke coronatijd.

Visual MKB Impuls
Lockdown informatie bedrijven

Er geldt een landelijke lockdown tot en met 20 april. Wat zijn nu de regels voor ondernemers?

Logo GrensInfoPunt
Informatie grenspendelaars

Aanbevelingen, beperkingen, waarschuwingen – elke dag horen en lezen we over het Coronavirus. Wat betekent de huidige situatie voor grenspendelaars? Op de website van GrensInfoPunt vindt u tips en informatie.

Corona update
Avondklok, werkgeversverklaring en uw bedrijf

Vanaf zaterdag 23 januari geldt voor heel Nederland een avondklok in strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Het is verboden om tussen 21.00 uur en 4.30 uur zonder geldige reden op straat te zijn.

Corona update illustratie
Corona-steunpakket voor ondernemers

Op 21 januari maakte het kabinet bekend dat de steun voor ondernemers opnieuw wordt uitgebreid.

Corona update illustratie
Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 ingegaan

Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. In deze nieuwe wet staat welke maatregelen de overheid neemt om de coronacrisis te bestrijden. Ontheffingen moeten nu bij de gemeente aangevraagd worden.

corona-update
Eerste uur parkeren op straat blijft gratis

Het eerste uur parkeren op straat in het centrum van Heerlen blijft gratis. Het college van burgemeester en wethouders probeert hiermee iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen in deze coronatijd.

corona update
Heerlen maakt winterterrassen mogelijk

Het college heeft vandaag besloten dat de horeca tijdelijke winterterrassen kan realiseren. Er geldt een algemene toestemming voor het plaatsen van terrasschermen en terrasoverkappingen tot 1 april 2021.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.