Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Corona Ondernemers

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen het Coronavirus. We volgen daarbij de landelijke adviezen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor ondernemers zijn er specifieke regels en steunmaatregelen.

Lockdown, steunpakket en aanvraag Tozo 3

Scroll naar beneden voor het totale overzicht van maatregelen, steunpakketten en ontwikkelingen voor ondernemers.

Wil je informatie over corona voor inwoners, volg dan de pagina corona inwoners.

Vragen?

Het Ondernemershuis van de gemeente is hét centraal aanspreekpunt voor ondernemers:

Bereikbaar: ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur.

Meer ondernemersinfo:

Kijk op Ondernemersplein of KVK coronaloket


Alle nieuws

Visual MKB Impuls
TVL Q4 2020 aanvragen? Doe het nu!

Op 29 januari om 17:00 uur sluit TVL Q4 2020. Als u hierna een aanvraag doet, bent u te laat en ontvangt u een afwijzing.

Visual MKB Impuls
Lockdown informatie bedrijven

Er geldt een landelijke lockdown tot en met 9 februari. Op 20 januari is de lockdown verder aangescherpt. Wat zijn nu de regels voor ondernemers?

Corona update illustratie
Maatregelen ondernemers

Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau zijn er maatregelen om ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd. Een overzicht.

Corona update illustratie
Aanvraag Tozo 3

U kunt als ondernemer bij de gemeente de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandige Ondernemers (Tozo) aanvragen. Deze is voor de derde keer verlengd.

Corona update
Lockdown vanaf 15 december

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

Corona update illustratie
Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 ingegaan

Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. In deze nieuwe wet staat welke maatregelen de overheid neemt om de coronacrisis te bestrijden. Ontheffingen moeten nu bij de gemeente aangevraagd worden.

corona update
Heerlen maakt winterterrassen mogelijk

Het college heeft vandaag besloten dat de horeca tijdelijke winterterrassen kan realiseren. Er geldt een algemene toestemming voor het plaatsen van terrasschermen en terrasoverkappingen tot 1 april 2021.

corona-update
Eerste uur parkeren op straat blijft gratis

Het eerste uur parkeren op straat in het centrum van Heerlen blijft gratis. Het college van burgemeester en wethouders probeert hiermee iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen in deze coronatijd.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.